ŞEYH SABAHATTİN TÜRKYILMAZ: GAZZE SAVAŞININ DERİNLİĞİ VE KAZANDIRDIKLARI

Berlin İmam Rıza İslam Merkezi Alimi Hüccet’ül-İslam Şeyh Sabahattin Türkyılmaz bu hafta Cuma hutbesinde Gazze’de ve Batı Asya’da yaşanan gelişmeleri ele aldı. 

Görüntülenme: 255 Tarih: 13 Ocak 2024 09:01
ŞEYH SABAHATTİN TÜRKYILMAZ: GAZZE SAVAŞININ DERİNLİĞİ VE KAZANDIRDIKLARI

Hüccet’ül-İslam Türkyılmaz’ın Gazze’de yaşanan gelişmeler hakkındaki konuşması şu şekilde:

Bismillahirrahmanirrahim

Savaş Bölgeye Yayılarak Büyüyor

Gazze savaşının derinliği, önemi ve kazandırdıkları iyi analiz edilmelidir.

Gazze savaşının kodları yavaş yavaş çözülüyor. Dünyanın sultacı güçleri biliyor ki Ortadoğu/Batı Asya dünyanın kalbidir. Dünyanın diğer bölgelerindeki gelişmeler de Batı Asya’daki gelişmelerden etkilenir.

Bu bölgede gerçekleşen olaylar daima dünyanın kaderini belirlemiştir. Batı Asya’daki olayları yönlendiren ve yönetenler dünyayı da yönetir ve yönlendirir.

İçinde bulunduğumuz zaman aralığında Batı Asya’da iki küresel düşünce etkilidir; Siyonizm sultasını hakim kılmak isteyen Batı ve tağutlar cephesi, karşısında ise savunma konumunda, hak ekseninde bulunan Direniş Cephesi. Her ikisinin de küresel vizyonu olduğundan küresel hedefleri vardır.

Müstekbir güçler aralıksız olarak “şöyle olursa savaş bölgeye yayılır”,  “İran Gazze ve direnişcilerden desteğini çekmezse savaş bölgeye yayılır, falan” gibi tehditler savurarak dünya kamuoyunu aldatmaya çalışıyor.

Hâlbuki savaş zaten bölgeye yayılmış, daha nasıl yayılsın? Filistin’in kuzeyinde Hizbullah-siyonist rejim savaşı, güney batısında Gazze-siyonist rejim savaşı, doğusunda Suriye-siyonist rejim savaşı daha doğuda Irak/Haşdi Şabi- Amerika savaşı, güneyde Yemen/Ensarullah- Amerika, İngiltere, Siyonist rejim savaşı. En önemlisi de İran-Amerika savaşı bölgede ve bölge dışında devam ediyor.

Müstekbir güçler Batı Asya’yı savaş alanına çevirmişler, Siyonistler Filistin’i acımasız katliamlarıyla kan gölüne çevirmişler, bir de diyorlar ki savaş bölgeye yayılmasın.

 Ortadoğu’daki savaş dünya savaşıdır. Dünya burasıdır; Batı Asya dışındaki dünya burada vuku bulacak evrensel ilahi vaade endekslenecektir. Şöyle ki, ya İlahi vaadin gerçekleşmesine yardımcı olup direniş cephesinde yer alacak veya ilahi projenin gerçekleşmesini engellemek için Siyonist cephede yer alacaktır. Başka seçenek yok.

Gazze olayının yakında çözülecek önemli kodlarından biri hak velayetin tanınması ve insanların ona yönelinmesi olacaktır. Dünya halkları zulme sessiz kalmayıp, mazlumun yanında yer alan direniş cephesini izlemekte, kimin zalim kimin mazlum olduğunu görmektedir. Uyanık vicdanların direniş eksenini oluşturan Velayete yönelmeleri kaçınılmaz olacaktır.

Medya silahını kontrollerinde bulunduran istikbar/emperyalist cephesinin Şiiliğe ve dostlarına saldırmasının arkasında yatan sebep budur. Yükselen Velayet güneşine yönelişi engellemek, güneşin bir nur patlaması gibi dünyaya yayılmasını engellemek istiyorlar.

Filistin meselesi ve Ortadoğu’daki gelişmeler bazılarının düşündüğünün çok üstündedir.

Her geçen gün Velayet eksenli direniş cephesi kodların çözülmesi yönünde bir adım daha ilerliyor.

rasthaber

Yorumlar