ŞEYH ALİ DAMUŞ'DAN ABD'YE SUÇLAMA

Hizbullah'ın yürütme konseyi başkan yardımcısı, Gazze'ye yönelik saldırı durduruluncaya kadar düşmana yönelik operasyonlarının devam edeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 194 Tarih: 13 Ocak 2024 23:21
ŞEYH ALİ DAMUŞ'DAN ABD'YE SUÇLAMA

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş yaptığı konuşmada, bölgedeki son gelişmelere ve Siyonist-Amerikan düşmanıyla yüzleşme sürecine değindi: Bugün Gazze'den Yemen'e, Irak'tan Suriye'ye ve Lübnan'a kadar bölgemizde yaşananlar, İmam Humeyni'nin (ra) "Amerika büyük şeytandır" şeklindeki meşhur sözünü doğrulamaktadır. Amerika, bölgemizdeki terörü, cinayeti, suçu, saldırganlığı ve tüm savaşları desteklemekte ve dünyada kibrin temelidir.
Şeyh Damuş Cuma namazı hutbesinde şunları söyledi: Washington ne kadar yalanla, ikiyüzlülükle, saçma iddialarla dünya kamuoyu önünde yüzünü onarmaya çalışırsa çalışsın bu amacına asla ulaşamayacaktır çünkü Amerika'nın kötü imajı onarılamaz. Amerika, Siyonist suç rejiminin bölgedeki en büyük destekçisidir ve bu rejimin Gazze'de, Batı Şeria'da, Lübnan'da ve tüm bölgede işlediği suçlardan sorumludur.
Bu Hizbullah yetkilisi şunları ekledi: Amerika Gazze'ye karşı savaşın kararını veren taraftadır ve Siyonist rejimin suçlarına kapsamlı destek sağlamakta ve bu rejimin Gazze'de soykırım yapmasına izin vermektedir. Dünya ülkelerini ve Arap ülkelerinin çoğunu bu rejimin suçlarına sessiz kalmaya zorlayan da Amerika'dır.
Damuş sözlerine şöyle devam etti: Bugünlerde Amerikalı ve Avrupalı ​​temsilcilerin Lübnan'a verdiği, Lübnan'a yönelik tehdit içeren, güney cephesinin sakinleştirilmesini talep eden tüm mesajlar, Siyonistlerin çıkarlarıyla örtüşmekte ve onlara estek mahiyetinde olup, Batı ve Amerika'nın sadece İsrail’in çıkarları umurundadır; Lübnan ya da Gazze değil. Ancak Lübnan'ın güneyini sakinleştirmenin tek yolunun, düşmanın Gazze'deki saldırganlığını durdurmak olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.
Öte yandan Hizbullah'ın Şeriat Kurulu Başkanı Şeyh Muhammed Yazbek da cuma namazı hutbesinde şunları söyledi: Gazze'ye karşı savaş aslında Amerika'nın Siyonist araçlarla yaptığı bir savaştır.

Yazbek, Amerika'nın Siyonist elçisi Amos Hockstein’ın Lübnan ziyaretine değinerek şunları söyledi: Bu Amerikan elçisi Lübnan'a heybesinde ne getirdi? Gazze'ye yönelik saldırı durdurulmadığı sürece güney Lübnan cephesini kontrol altına almaya yönelik her türlü girişimin sonuçsuz kalacağını vurgulamaya devam ediyoruz. Düşmana, direnişin savaş alanındaki tehditlere cevap verdiğini iletin. Şu ana kadar düşmanın bütün saldırılarına uygun bir şekilde karşılık verdik.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırganlığına değinen bu Hizbullah yetkilisi şunu vurguladı: Onurlu ve aziz Yemen'e yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyor ve bu barbar saldırıların hiçbir zaman Yemen milletinin, ordusunun ve liderliğinin kararlılığını azaltamayacağını vurguluyoruz. Amerikalıların desteğiyle Yemen'e karşı başlatılan uzun ve yıkıcı savaşa karşı Yemenlilerin direnişi, bu ülke milletinin büyüklüğünün bir kanıtıdır.

Şeyh Yazbek şunları ekledi: Irak'taki direnişin kahramanlarını da selamlıyor, Amerikan üslerine yönelik operasyonlarını tebrik ediyoruz. Gazze'nin asil direnişi düşmana acı darbeler indirdi ve 100 gün geçmesine rağmen Siyonistler şaşkınlık ve yenilgiden başka bir şey bulamadı. Gazze halkı vatanını işgalcilerden kurtararak tarihte ölümsüzleşecek bir halktır.
Tesnim

Yorumlar