İSMAİL HENİYYE'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI: DİRENİŞİ SİLAHLARLA DESTEKLEMENİN ZAMANI GELDİ

Hamas lideri, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'nin Katar'ın başkenti Doha'da düzenlediği "Mescid-i Aksa Tufanı ve Ümmetin Rolü" konferansında önemli açıklamalar yaptı. 

Görüntülenme: 1112 Tarih: 11 Ocak 2024 21:35
İSMAİL HENİYYE'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI: DİRENİŞİ SİLAHLARLA DESTEKLEMENİN ZAMANI GELDİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'nin Mescid-i Aksa Tufanına ilişkin konferansında yaptığı konuşmada öne çıkanların özeti:
"Aksa Tufanı öncesinde üç gelişme var: İlk gelişme: Filistin meselesinin yerel ve uluslararası düzeyde marjinalleşmesi. İkinci gelişme: Halkımızın yerinden edilmesini birinci öncelik olarak gören aşırıcı bir siyonist hükümetin gelişi. Mescid-i Aksa'ya hakimiyetin dayatılması. Daha önceki gelişmeler karşısında Filistin halkımız ve direnişimiz böyle bir gerçekle geleneksel yöntemlerle yüzleşilemeyeceğine karar verdi ve Mescid-i Aksa tufanı yaşandı. 
Gazze'deki savaşın ilan edilen hedefleri Hamas hareketini ortadan kaldırmak, esirleri kurtarmak ve yerinden etme planını uygulamaktır. Size şunu söyleyeyim, düşman, yıkım ve katliamlara rağmen, hedeflerinden hiçbirine ulaşamadı. 
Hamas Gazze'de, Batı Şeria'da, Kudüs'te, diasporada, milletin ve özgür dünya insanlarının vicdanında var ve ortadan kaldırılamaz.
100 gün sonra siyonist istihbarat, onun Batılı müttefiki ve Gazze üzerinde uçan insansız hava araçları, Gazze Şeridi'nden tek bir mahkumu canlı olarak kurtarmayı başaramadı.
Siyonist tutsakların Gazze'den sağ çıkmalarının tek yolu işgal hapishanelerindeki tüm tutuklularımızı serbest bırakmaktır.
Halkımızın kararlılığı ve topraklarımıza yerleşmeleri nedeniyle yerinden edilme hedefi düştü ve onlara izin verildiğinde dışarıda mahsur kalan Gazzeliler Gazze'ye girdi, Gazzeliler burayı terk etmedi. 
İşgalciler tüm askeri hedeflerinde başarısız oldu ve tek bir şeyi başardı; o da tüm bu katliamlardan sonra kanlı, cani yüzünü tüm dünyaya göstermesidir.
Filistin'deki siyonist işgalin direniş kahramanlarının elindeki günlük kayıpları, işgalin ilan ettiğinden çok daha fazladır.
El Kassam Tugayları ve direniş gruplarının angajman operasyonlarıyla ilgili yayınladığı videolar da sahada yaşananlara kıyasla çok az çünkü operasyonların tamamı filme alınmıyor.
Dün siyonist medya, 'Gazze'de bizim için en zor gün' olarak nitelendirdiği günü anlattı. Bakın kardeşlerim yaklaşık 100 gün sonra zor günlerden bahsediyorlar çünkü Allah'a verdikleri söze sadık kalan adamlar var.
Gazze'deki direniş cephesi, uzun bir stratejik ruha, liderliğe, komuta ve kontrole sahip, güçlü, uyumlu ve gelecek vaat eden bir cephedir ve bu, tüm millet ve özgür dünya halkları için gurur kaynağıdır. 
Gazze'deki insani durum kelimenin tam anlamıyla felakettir ve hiçbir şekilde tarif edilemez.
Direnişin desteklenmesi ekseninde milletin ve alimlerinin rolü büyük rol oynuyor ve dünya ülkelerinin hava köprüleri ve uçak gemileri aracılığıyla işgalciye silah yağdırdığını görüyoruz ve artık Direnişi silahlarla desteklemenin zamanı geldi. Çünkü bu Mescid-i Aksa savaşıdır, yalnızca Filistin halkının savaşı değil.
Ey milletin özgür insanları, bu tür tarihi anlar insanlığın karşısına nadiren çıkar, dikkatli olun, onların sizden kaçmasına izin vermeyin, çünkü eğer onlar elimizden kayıp giderse, kaç on yıla ihtiyacımız olduğunu bilmiyoruz ve Allah'ın izniyle, onlar da olacak.
Bütün bölge tarihi bir eşikte, destek veren askeri cepheler var ve küresel bir hareket var.
İnsani İttifak adına açıklanacak Doha Deklarasyonu dikkat çekici, anlamlı bir konu ve inşaallah umut verici bir başlangıç ​​teşkil ediyor.
Alimler heyetler oluşturup ülkelerindeki yetkilileri ziyaret ederek kitlelere liderlik edebilirler, hatta heyetler oluşturarak birçok ülkeyi ziyaret edebilirler, Filistin ve Kudüs'ü, Gazze'ye yönelik saldırının durdurulmasının gerekliliğini konuşabilirler.
Gazze halkına ve Gazze direnişine destek olmak için parayla cihad ve bağış çağrısı yapıyorum.
Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'ni Gazze halkına özel bir mesaj yayınlamaya, onların yaralarını sarmaya, mücahitlerini desteklemeye ve milletin alimlerini onlara karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyorum.
Gururlu Gazze'deki halkımızın kararlılığını her türlü imkanla ve her türlü destekle destekleme çağrımı yineliyorum."
kudusgunu.com

Yorumlar