KASIM SALMAN EL ABUDİ: ŞEHİT SÜLEYMANİ YEMEN'DEN FİLİSTİN'E KADAR DİRENİŞ HATTINI ÇİZDİ

Iraklı Araştırmacı ve Yazar Kasım Salman al Abudi, Şehit Kasım Süleymani'yi Sana'dan Filistin'e kadar direniş hattını çizdiğini belirterek, Aksa tufanı operasyonunun bugünkü başarısının bu direniş cephesinin komutanının çabalarına borçlu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 336 Tarih: 31 Aralık 2023 08:17
KASIM SALMAN EL ABUDİ: ŞEHİT SÜLEYMANİ YEMEN'DEN FİLİSTİN'E KADAR DİRENİŞ HATTINI ÇİZDİ

Şehit General Hacı Kasım Süleymani'nin bölge milletleri arasındaki popülerlikği, şehadetinden sonra ve bu şehit ile yoldaşları için İran ve Irak'ta milyonlarcanın katıldığı cenaze töreninde açıkça görüldü. Şehit General Süleymani Irak halkının, siyasi yetkililerinin, aydın ve yazarlarının gözünde ayrı bir yere sahipti ve Iraklılar bu büyük direniş komutanını Amerikan ve Siyonist IŞİD projesinden kurtarıcı olarak görüyorlar.

Iraklı Araştırmacı ve Yazar Kasım Salman al Abudi, Mehr Haber Ajansı’na verdiği röportajda Şehit Süleymani'nin Filistin davasındaki ve mazlum Filistin ulusunun savunmasındaki ana rolünü anlattı.

1- Bilindiği gibi Şehit General Süleymani'nin Filistin meselesinin savunulmasında özel bir yeri vardı ve aynı zamanda Müslümanların bütünlüğünün savunulması alanında Irak ve Suriye gibi diğer bölge milletlerine de yardım etmeye çalışıyordu. Şehit Süleymani'nin Kudüs ve Filistin davasını savunma yönündeki eylemlerini nasıl değerlendiriyorusunuz?

Siyasi ve bölgesel gözlemciler, Şehit Süleymani'nin düşüncesinde Filistin davasının öneminin farkındalar ve bu gizli bir konu değil.

Şehit General Hacı Kasım Süleymani, Filistin intifadasının taşların dilinden füzelerin ve askeri tekniklerin diline aktarılması ve bu gelişmelerin El Kassam tugaylarının eline geçmesi için birçok çaba sarf etti.

İslami direniş ekseninin stratejisi farklı İslam ülkelerindeki mazlumlara destek vermek üzerine kurulu. Bunlardan en öne çıkanı Siyonist işgale karşı Filistin direnişidir.

Filistin meselesi Şehit Süleymani'nin her zaman gündemindeydi ve diğer ülkelerdeki liderlerle birlikte yorulmadan bu konu üzerinde çalıştı.

Şehit General Süleymani, Siyonist rejimle çatışmanın sınırlarını çizdiği zaman ve mekanda belirgin ve etkileyici bir varlığa sahipti ve Donald Trump'ın Bağdat havaalanında onu hedef almasının nedeni de budur; ona her zaman görünmez adam ve gölge adamı derdiler.

Aslında Şehit General Süleymani, Sana'dan Güney Lübnan'a, Irak'a, Suriye'ye ve Filistin'e kadar uzanan direniş eksenini desteklemeye çalıştı.

2- Direniş cephesinin lideri Hacı Kasım Süleymani'nin şehadetinden 4 yıl sonra, bugün Filistin İslami Direniş Cephesi'nin Aksa Tufanı operasyonundaki başarılarına tanık oluyoruz. Şehit Süleymani'nin bu operasyondaki rolünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bugün Aksa Tufanı operasyonu, Kassam tugaylarının yarattığı bu tarihi destan, Siyonistleri aşağılamış ve küçük düşürmüştür.

Şehit General Kasım Süleymani, Filistinlileri Batı ve Siyonist eksende donatarak bölgede büyük bir meydan okuma yarattı. Bu büyük şehit, Batı'nın tüm Ortadoğu ve Batı Asya bölgesindeki kibrine karşı en büyük meydan okuma olarak füze teknolojisini işgal altındaki Filistin'e ve Filistinli savaşçılara aktarmış ve Filistinlileri bu alanda donatmıştır. Dolayısıyla bugün Aksa Tufanı operasyonunda Filistin İslami Direniş Cephesi’nin başarılarına tanık oluyoruz.

mehrnews

Yorumlar