SELİM EL MUNTASİR YEMEN'İN KIZILDENİZ HAMLESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Yemenli uzman Selim el- Muntasir, Yemen güçlerinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığı sona erene kadar deniz operasyonları yürütmeye devam edeceğini belirtti. 

Görüntülenme: 203 Tarih: 30 Aralık 2023 16:04
SELİM EL MUNTASİR YEMEN'İN KIZILDENİZ HAMLESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Yemenli uzman Selim el- Muntasir, Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı'nda İsrail bağlantıları gemileri hedef alan Yemen silahlı kuvvetlerinin eylemlerini değerlendirerek, "Babülmendep Boğazı'nda, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde Siyonist rejime doğru giden gemilere yönelik düzenlenen askeri operasyonlar başarılı oldu ve bunun sonucunda büyük deniz taşımacılık şirketleri İsrail'e yönelik tüm hizmetlerini durdurdu." dedi.

Yemenli uzman Selim el- Muntasir, Yemen güçlerinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığı sona erene kadar deniz operasyonları yürütmeye devam edeceğini söyledi.

Tesnim'e konuşan Yemenli uzman el- Muntasir, Yemen güçlerinin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığı sona erene kadar deniz operasyonları yürütmeye devam edeceğini belirtti.

ABD'nin Kızıldeniz'de uluslararası koalisyon kurma planını değerlendiren Selim el- Muntasir, "Bu koalisyon bizi hiçbir şekilde korkutmuyor çünkü Yemen halkı 8 yıllık Suudi-Amerikan-Siyonist işgaline tanık olmuş ve sahip olduğu silahları ile durumdan başarılı olarak çıkmıştır." ifadesini kullandı.

El- Muntasir, Amerikalı yetkililere seslenerek, "Amerika'ya, Yemen kıyılarına doğru ilerleyen Eisenhower uçak gemisi konusunda dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Yemen Afganistan değil ve tüm saldırganlar için mezar olur." dedi.

Diğer ülkelerin de Amerikan koalisyonuna katılma kararına tepki gösteren Yemenli uzman, "Başta komşular olmak üzere tüm ülkelere kararını yeniden gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum, çünkü bu koalisyona katılırlarsa Yemen silahlı kuvvetleri için meşru bir hedef olacaklar." ifadesini kullandı.

Yemenli uzman Selim el- Muntasir, Yemen'e yönelik tehditler konusunda, "Bu ülkeler Amerika ile birleşirse hoşgörü kalmayacak ve o ülkelerin şirketleri ve petrol tesisler dahil tüm hayati noktalari  hedef alınacaktır." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Refah Muhafızı Operasyonu" adlı uluslararası deniz gücü koalisyonuyla ilgili 19 Aralık'taki ilk yazılı açıklamasında, bu misyonda ABD'nin yanı sıra İngiltere, Bahreyn, Kanada, İtalya, Fransa, Hollanda, Norveç, Seyşeller ve İspanya'nın yer alacağını duyurmuştu. 21 Aralık'taki açıklamasında ise Austin, Yunanistan ve Avustralya'nın da katılımıyla operasyondaki ülke sayısının 20'ye çıktığını ve en az 8 ülkenin adının açıklanmasını istemediğini belirtmişti.

Kızıldeniz'deki olayların ardından ABD uçak gemisi Eisenhower’ı Fars Körfezi'nden Aden Körfezi'ne kaydırdı.

Bölgede İsrail gemilerini de hedef alan Yemen güçleri tarafından 15 Aralık’ta sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Gazze halkının ihtiyaç duyduğu yiyecek ve ilaç gelene kadar İsrail limanlarına giden tüm gemileri engellemeye devam edeceğiz.” denildi.

tesnim

Yorumlar