HAMAS HALİD MEŞAL'E İSNAT EDİLEN AÇIKLAMALARI YALANLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimini tanıma konusunda diasporadaki lideri Halid Meşal’e atfedilen ve medyada dolaşan açıklamaları yalanladı. 

Görüntülenme: 278 Tarih: 29 Aralık 2023 15:19
HAMAS HALİD MEŞAL'E İSNAT EDİLEN AÇIKLAMALARI YALANLADI

Hamas Hareketi, bugün (28 Aralık Perşembe) Halid Meşal’in gazeteci Georges Malbronot’ya verdiği ve Fransız Le Figaro gazetesinde yayınlanan röportajda işgal rejimini tanıma hakkındaki sorunun cevabıyla ilgili bir bildiri yayınladı.
 

Bildiride, söz konusu gazetecinin işgal rejimini tanımayı reddeden Halid Meşal’in açık ve net bir şekilde ifade ettikleri dışında kendi görüşlerini ve çıkarımlarını da açıklamalara ekleyerek gazetecilik etiğine ve meslek kurallarına aykırı davrandığı belirtildi.
 

Bildiride, Halid Meşal’in açıklamalarını içeren asıl metinde Hamas liderinin “İşgal rejiminin meşruiyetini tanımama konusundaki tavrımız net. Oslo Antlaşması’ndan ders aldık. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) liderliği 1993’te İsrail’i tanıdı ancak buna karşılık İsrail’den hiçbir şey alamadı” dediği ifade edildi.
 

Bildiride ayrıca Meşal’in 2017’de kabul edilen Hamas Siyasi Belgesi’ne işaret ederek hareketin işgal rejimini tanımadan 1967 sınırlarında kurulacak ve başkenti Kudüs olacak bağımsız Filistin devleti ve mültecilerin dönüş hakkı konusunda Filistinli gruplarla uzlaşı içinde olduğu kaydedildi.
 

Hamas Hareketi, Halid Meşal’in işgal rejimiyle ateşkesin ise pazarlık konusu olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar