HAMAS'TAN KUDÜS EYLEMİNE TEBRİK

İslami Direniş Hareketi Hamas Filistinli genç sporcu Ahmed Alian'ın işgal altındaki Kudüs kentinin güneyinde Siyonistlere karşı gerçekleştirdiği direniş eylemini takdir etti. 

Görüntülenme: 241 Tarih: 29 Aralık 2023 15:41
HAMAS'TAN KUDÜS EYLEMİNE TEBRİK

İslami Direniş Hareketi Hamas, dün Kudüs ile Beytüllahim arasındaki Mazmoria kontrol noktasında gerçekleştirilen ve 2 işgalci askerin yaralanmasına neden olan eylemi tebrik ettiğini duyurdu.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Bu operasyon, milletimizin evlatlarının Gazze Şeridi ve Filistin genelindeki Siyonist işgal rejiminin Nazi cinayetlerine ve savaş suçlarına karşı gösterdiği doğal bir tepkidir ve Filistin milletinin her yerde işgale karşı mücadeleye devam edeceğini göstermektedir." ifadesi kullanıldı.

Hamas, Batı Şeria ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki Filistinli gençlerden daha fazla eyleme katılmalarını ve Siyonist düşmanla mücadelede mümkün olan her yola başvurmalarını istedi.

Kudüs'ün güneyinde Siyonist rejime ait Mazmoria Askeri Kontrol Noktası yakınlarında Filistinli genç Ahmed Alian tarafından düzenlenen bıçaklı eylemde biri ağır iki kişi yaralanmıştı.

Eylemi düzenleyen 23 yaşındaki Ahmed Alian ise Siyonistler tarafından açılan ateşle şehit edildi.

Şehit Ahmed Alian Filistin'in önde gelen futbolcularından biriydi.

Ahmed Alian'ın  Son  Paylaşımı:Ne  Mutlu  Şehitlere

Filistinli genç sporcu Ahmad Alian, şehadet eylemi gerçekleştirmeden önce sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımında, "Ne mutlu Allah'a kavuşmayı dileyenlere, ne mutlu şehit olmayı seçenlere." ifadesini kullandı.

tesnim

Yorumlar