NASIR KENANİ: SİYONİST İSRAİL'E KARŞILIK VERME HAKKINI SAKLI TUTUYORUZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist İsrail'in İranlı general Seyyid Razi Musavi'ye yönelik düzelediği terör saldırısına tepki göstererek, ''Siyonist İsrail’e karşılık verme hakkını saklı tutuyoruz.'' dedi. 

Görüntülenme: 178 Tarih: 26 Aralık 2023 16:13
NASIR KENANİ: SİYONİST İSRAİL'E KARŞILIK VERME HAKKINI SAKLI TUTUYORUZ

Abluka altındaki Gazze'yi bombalamayı sürdüren Siyonist İsrail, dün Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey isimlerinden Seyyid Razi Musavi'yi şehit etmişti.

İranlı komutanın suikasta uğraması sonrası dünya İran'dan tepki mesajları geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist İsrail'in İranlı general Musavi'ye yönelik düzelediği terör saldırısını şiddetle kınayarak, ''Bu hain ve korkakça saldırı, terör rejimi Siyonist İsrail'in iç yüzünü ortaya çıkardı.'' dedi.

Kenani, ''Siyonist Rejim uğursuz varlığı boyunca defaatle uluslararası kuralları ihlal ederek her türlü cinayeti işlemiş, bugün de korkakça bir terör eylemi gerçekleştirmiştir.'' ifadesini kullandı.

İranlı sözcü, ''Tahran, Devrim Muhafızları danışmanına düzenlenen suikasta uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkını saklı tutuyor.'' diye konuştu.

Reisi'den İranlı komutana düzenlenen terör saldırısına tepki

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de Suriye'de şehit olan İranlı komutan için taziye mesajı yayınladı.

Reisi mesajında, "Bu eylem, şüphesiz gaspçı Siyonistlerin bölgedeki hayal kırıklığının, çaresizliğinin ve acizliğinin bir başka göstergesidir. Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

mehrnews

Yorumlar