HAMAS'TAN NETANYAHU'NUN GÖÇ PLANINA SERT TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), savaş suçlusu Netanyahu’nun bazı ülkelerle birlikte üzerinde çalıştığını söylediği “Gazze Şeridi’nden gönüllü göç” planının saçma bir plan olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 203 Tarih: 26 Aralık 2023 20:31
HAMAS'TAN NETANYAHU'NUN GÖÇ PLANINA SERT TEPKİ

Hamas, dün (25 Aralık Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Netanyahu’nun bahsettiği planın işgal ordusunun operasyonunun başarısız olmasının ardından savaşı uzatmak için ileri sürdüğü kuruntular olduğunu belirtti.
 

Bildiride, Netanyahu’nun saldırılara ve soykırım savaşına son vererek ateşkesi kabul etmekten kaçabileceğini zannettiğine işaret edildi.
 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de savaş suçlusu mağlup Netanyahu’nun Likud Partisi Parlamento Grubu toplantısında yaptığı açıklamaların dikkatleri İsrail Başbakanı’nın başarısızlığından ve işgal ordusunun yenilgisinden başka bir yöne çekmeyi amaçladığını söyledi.
 

Netanyahu’nun güç kullanarak elde edemediğini başka yollarla kazanamayacağını bildiren FHKC, Filistin halkının bilinçli olduğunu ve Netanyahu’nun planını başka yollarla uygulama girişimlerine karşı koyacağını kaydetti.
 

FHKC, Netanyahu’nun tehcir planına ortak olmayı düşünen ülkeleri de uyararak, Filistin’in Filistin halkının, atalarının ve gelecek nesillerinin toprakları olduğuna dikkat çekti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar