UMMAN DENİZİNDE SİYONİST REJİME AİT BİR GEMİYE DAHA SALDIRI DÜZENLENDİ

İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey bugün yaptığı bir açıklamada, İsrail’e bağlı bir ticari geminin Hindistan'ın batı kıyısındaki Umman Denizi'nde hedef alındığını duyurdu. 

Görüntülenme: 327 Tarih: 23 Aralık 2023 21:10
UMMAN DENİZİNDE SİYONİST REJİME AİT BİR GEMİYE DAHA SALDIRI DÜZENLENDİ

Yapılan açıklamaya göre, Liberya bandralı gemi Hindistan'ın Veraval bölgesinden 200 deniz mili açıklıkta bir insansız hava aracının saldırısına uğradı. Saldırı sonrasında gemide yangın çıktığı, fakat herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada “bazı yapısal sorunların rapor edildiği ve ayrıca, geminin bir miktar su aldığı” belirtildi.

Geminin en son temasının Suudi Arabistan ile gerçekleştiğini vurgulayan şirket, geminin varış noktasının ise Hindistan olduğunu açıkladı.

Reuters de Hindistan Donanması’nın yaşanan saldırıyı araştırdığını bildirdi.

Bu olay, Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'de İsrail'le bağlantılı gemilere düzenlediği füze ve drone saldırılarının devamı olarak yaşandı.

Sana hükümeti, ilk operasyonunda İsrail’e ait ‘Galaxy Leder’ adlı yük gemisine el koymuştu.

Sana merkezli Yemen hükümetinin ordu sözcüsü General Yahya Seri, Gazze’ye yönelik saldırılar durana ve Filistin halkına insani yardım ulaşana kadar, Yemen ordusunun hangi ülkeye ait olursa olsun İsrail’e gidecek gemilerin geçişine izin vermeyeceğini söylemişti.

YDH

Yorumlar