USAME HAMDAN: GAZZE SAVAŞINDA SİYONİST ORDU AĞIR KAYIPLAR VERDİ

Hamas'ın üst düzey liderlerinden biri, Gazze savaşında Siyonist ordunun ağır kayıplar verdiğine dikkat çekti ve işgal rejimi subaylarının savaş alanından kaçtığını, Siyonist yetkililerin tehditlerinin boş olduğunu ve Kassam Tugaylarının eskisinden çok daha güçlü olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 263 Tarih: 24 Aralık 2023 22:45
USAME HAMDAN: GAZZE SAVAŞINDA SİYONİST ORDU AĞIR KAYIPLAR VERDİ

Filistin Hamas hareketinin üst düzey liderlerinden Usame Hamdan, yaptığı konuşmada Siyonist düşmanla çeşitli eksenlerdeki yüzleşmenin son sürecini anlattı: İşgalci rejim, Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşta hedeflerinin hiçbirini gerçekleştirememiş ve önünde hiçbir umut göremediği bir savaşın ortasında kalmıştır.

İşgalcilerin saldırganlığı sona erene kadar esir değişimi konusunda müzakere yapılmayacak

Hamdan, Gazze savaşında Siyonist ordusunun ağır kayıplar verdiğine dikkat çekerek şunları vurguladı: İşgal rejimi Subayları savaş alanından kaçıyor, Siyonist saldırganlık durdurulana kadar Siyonist mahkumlar hakkında hiçbir müzakere yapılmayacak. İşgalci rejim Netanyahu istediği için esirleri serbest bıraktı. Siyonist yetkililerin Kassam Tugaylarının (Hamas'ın askeri kolu) imha edilmesi yönündeki tehditleri tamamen saçma ve anlamsızdır ve bugün Kassam Tugayları sahada eskisinden çok daha güçlüdür.

Güvenlik Konseyi kararı zayıf ve yetersiz bir adımdı

Bu Hamas lideri, Güvenlik Konseyi'nin Cuma günü Gazze'ye yardım sağlanmasına değinen ancak  Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik saldırganlığının durdurulmasına yönelik bir ifadenin yer almadığı karara değinerek şunlara vurgu yaptı: Rusya'ya kararda değişiklik yaptığı ve Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması için bir madde ekleme çabalarına teşekkür ediyoruz. (ABD vetosuyla sonuçlanmayan çabalar). Ancak Güvenlik Konseyi'nin bu kararı zayıf ve yetersiz bir adımdı ve ABD hükümeti söz konusu kararın gerçek içeriğini boşaltmaya çalıştı.

Tesnim'in daha önce yayınladığı raporuna göre, Cuma günü Güvenlik Konseyi Gazze'ye yardım yapılmasına ilişkin kararı onaylamasına rağmen ABD'nin engellemeleri gölgesinde Siyonist rejimin saldırılarının durdurulması ve Gazze'de ateşkes sağlanması konusunda herhangi bir ifade bu kararda yer almadı ve oylanmadı. Hatta bu karara göre Gazze'ye giren yardımın işgalci rejimin kontrol ve denetimi altında olması gerekiyor.

Bu arada Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin mevcut toplantısındaki temsilcisi Vasily Nebenzia bir kararnamede değişiklik yapmaya çalışarak Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulunan bir ibareyi eklemek istedi ancak ABD bunu veto etti ve bu nedenle Rusya'nın önerdiği değişiklik reddedildi. Bu doğrultuda ABD, Rusya'nın Güvenlik Konseyi karar metnine "düşmanlıkların derhal ve kalıcı olarak durdurulması" yönünde bir madde eklenmesi talebini de veto etti.

Siyonist liderler yargılanmalı

Usame Hamdan şöyle devam etti: Güvenlik Konseyi'nin görevlerinden biri de yardımları tüm Gazze Şeridi'ne ulaştırmak ve düşmanın planlarına uymamaktır. Nazist Siyonistlerin Filistin halkına karşı yürüttüğü savaş ve bu işgalcilerin işlediği suçlar milletimizin hafızasında kalacak ve bu suçların faillerinin ve destekçilerinin alnında bir leke olarak kalacaktır. İşgalci rejimin suçları hiçbir zaman milletimizin iradesini kıramayacak, Filistin halkı istikrarlı ve dimdik ayakta kalacak ve işgalci rejim kısa sürede yıkılacaktır.

Usame Hamdan, tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları, başta bu bölgenin sağlık sektörü olmak üzere işgalin Gazze'ye karşı işlediği suçlara karşı kararlı bir duruş sergilemeye çağırdı.

Hamdan konuşmasının sonunda şunu vurguladı: İşgalciler, aralarında hamile kadınların da bulunduğu Gazzeli çocuklara karşı sahada infazlar gerçekleştiriyor. Şehitlerimiz ve yaralılarımız sayı ve istatistik değildir, onlar da diğer insanlar gibi umutları ve hayalleri olan insanlardır ve bu menfur suçların sorumluları mutlaka yargılanmalıdır.

tesnim

Yorumlar