SEYYİD İBRAHİM REİSİ: SİYONİST REJİM ABD ADINA CİNAYET İŞLİYOR

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi Tahran'da düzenlenen Filistin konulu uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, Gazze'de devam eden katliama tepki göstererek, ''Siyonist Rejim ABD adına cinayet işliyor.'' dedi. 

Görüntülenme: 237 Tarih: 23 Aralık 2023 18:50
SEYYİD İBRAHİM REİSİ: SİYONİST REJİM ABD ADINA CİNAYET İŞLİYOR

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi Tahran'ın ev sahipliğinde düzenlenen Filistin konulu uluslararası konferansa katıldı.

Cumhurbaşkanı Reisi burada yaptığı konuşmada, Filistin meselesinin farklı toplulukları ve milletleri birbirine yaklaştırdığını söyledi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde devam eden katliama tepki gösteren Reisi, ''Siyonist Rejim'in kadın ve çocukları öldürerek işlediği cinayetler üzüntü verici bir olaydır; Bir yandan ABD ile birçok Batılı ülkenin İsrail'e verdiği kayıtsız şartsız desteğini, diğer yandan da uluslararası kuruluşların sesisliğini görüyoruz.'' dedi.

''Tüm dünyanın gözü önünde korkunç cinayetler işleniyor. Bu suçların sebebi mevcut dünya düzenidir.'' diyen Reisi, mevcut dünya düzeninin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki olayların normalleşme sürecini vurduğunu anlatan Reisi, ''Gazze'deki savaş ve Siyonistlerin cinayetleri normalleşme sürecinin marjinalleşmesine neden oldu; Siyonistlerin destekçileri normalleşmeyi gerçekleştiremediler, çünkü insanlar rejimin işlediği cinayetlerin farkına vardı. Siyonistler hiçbir anlaşmaya bağlı değiller.'' değerlendirmesinde bulundu.

İbrahim Reisi, Batı'nın Gazze tutumunu eleştirerek, ''Bugün Gazze savaşında Batılılar sorunun ana tarafı olduklarını anladılar; Bu savaşın ana sorumlusu Amerika'dır ve Siyonist Rejim ABD adına cinayet işliyor.'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Reisi, sözlerine şöyle devam etti:

''Filistin meselesi için en adil çözüm Filistinlilerin kendi kaderlerini belirlemesine izin vermektir. ABD ve bazı ülkeler Gazze için plan yapmamalı; Gazze'nin geleceğini Gazze halkı belirlemelidir. Hamas Gazze halkının seçilmiş temsilcisidir. Gazze, bölge halkı tarafından yönetilmeli.''

ABD ve Siyonist İsrail'in yargılanmasıyla adaletin tecelli edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Reisi, "ABD savaş yanlısıdır. Amerika bölge ve dünyada barış değil istikrarsızlık yaratıyor, bunu herkes biliyor. ABD ve Siyonistler suç işliyor, ırksal ayrımcılık yapıyor. Tüm dünya Amerika'nın insan hakları söylemlerinin gerçek olmadığını anladı. Uluslararası insan hakları kuruluşları da etkinliğini tamamen kaybetmiştir.'' diye konuştu.

mehrnews

Yorumlar