YEMEN ABD'YE MEYDAN OKUDU

Amerikan koalisyonunun kurulduğunun duyurulması üzerine Yemen Savunma Bakanı, Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'i Amerikalılar ve müttefikleri için mezarlık haline getireceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 195 Tarih: 19 Aralık 2023 07:58
YEMEN ABD'YE MEYDAN OKUDU

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed Nasır El Atıfi, Sana'dan seslenerek ABD'yi Kızıl Deniz'deki yeni bir maceraperestliğin sonuçları konusunda uyardı. 

El-Atıfi, ABD Savunma Bakanı David Austin'in deniz ittifakı kurulmasına ilişkin açıklamasına tepki olarak şunları söyledi:" Filolarınızı, gemilerinizi, denizaltılarınızı, uçak gemilerinizi batıracak imkanlara sahibiz."

Yemen Savunma Bakanı Amerika ve müttefiklerine şunu da hatırlattı: "Kızıldeniz sizin mezarlığınız olacak."

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ticari gemilerin Kızıldeniz'den geçişini güvence altına alma iddiasıyla çok uluslu bir koalisyon kurulduğunu resmen duyurdu.

Adı geçen koalisyonda dikkat çeken noktalardan biri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu gruba katılmamasıdır.

Austin'in açıklamasına göre bu koalisyonda Bahreyn, İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda, Norveç, Seyşeller ve İspanya gibi ülkeler yer alacak.

tesnim

Yorumlar