SİYONİST ASKERİ UZMANLAR KARA HAREKATINDAN ÜMİDİ KESTİ

İsrail medyasında yayınlanan çok sayıdaki raporda kara harekatının tek başına yeterli olmayacağı bildiriliyor. 

Görüntülenme: 300 Tarih: 18 Aralık 2023 21:52
SİYONİST ASKERİ UZMANLAR KARA HAREKATINDAN ÜMİDİ KESTİ

İsrail ordusunun mevcut savaş stratejisinin önemli değişikliklere yol açmayacağını söyleyen İsrailli gözlemciler, artan kayıpların da İsrailli askerler ve esirler arasında bir amaçsızlık duygusu yaratacağını iddia etti.

İsrail basınında yer alan çok sayıdaki rapor, İsrail’in Gazze’deki kara harekatının, Gazze'de devam eden savaşta hedeflerine ulaşmak için tek başına yeterli olmayacağı konusunda uyarılar içermekte.

Raporlara göre, birkaç hafta sürmesi beklenen operasyon için Filistin direnişinin yenilgiye uğratılması veya esirlerin serbest bırakılmasının sağlanması gibi önemli başarılarla sonuçlanması beklenmiyor.

İsrail’in eski Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanı Ofer Şelah, İsrail ordusuna savaşın üçüncü aşaması için askeri stratejide değişikliğin önerildiği bir yazı kaleme aldı.

Ofer Şelah, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin kontrolünü ele geçirmeyi, kara kuvvetlerini geri çekerken güney bölgesinde hava saldırıları düzenlemeyi ve sözde Philadelphi Koridoru'nu kapatma talebinde bulundu.

Ayrıca mevcut mücadele kapsamının, önümüzdeki haftalarda durumda önemli değişiklikler getirmeyeceğini vurgulayan Şelah, asker ve esir kaybının amaçsızlık duygusuyla birleşeceğinin altını çizdi.

İsrailli esirlerin aileleri ve yakınları, Binyamin Netanyahu’dan takas anlaşmasıyla ilgili görüşmeleri derhal yenilemesini talep etmek için cumartesi günü bir kez daha Tel Aviv sokaklarına dökülmüştü.

ydh

Yorumlar