YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN ABD'YE TEPKİ

Yemen'deki Ensarullah hareketinin üst düzey bir üyesi, ABD'nin Yemen'e karşı uluslararası bir koalisyon kurma yönündeki son hamlelerine tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 259 Tarih: 18 Aralık 2023 17:32
YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN ABD'YE TEPKİ

Ensarullah hareketinin siyasi büro üyesi Muhammed Al-Buhti, Amerika'nın Yemen'e karşı uluslararası bir koalisyon kurmayı başarması halinde bunun tarihin en kirli koalisyonu olacağını söyledi.
Dünyanın, eski soykırım suçlarına karşı sessiz kalmanın utancını henüz unutmadığını da sözlerine ekledi.
Al-Buhti, bu koalisyonun Filistinlilere soykırım yapan İsrail'i koruyan bir koalisyon olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İsrail soykırımının faillerini korumak için Yemen'e karşı uluslararası koalisyon oluşturmak için harekete geçen ülkelere nasıl bakıyorlar?"
İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırımını durdurmak için resmi ve halk iradesiyle hareket eden Yemen'e nasıl bakacaklar diye vurguladı.
Yemen silahlı kuvvetleri, yaptığı açıklamada, Gazze'ye gıda ve tıbbi yardımın ulaşmaması halinde dünyanın tüm ülkelerinden işgal altındaki bölgelere gemi geçişini engelleyeceklerini duyurdu.
Gemiye el koyan ve Eilat limanına saldıran Siyonist rejim, bu rejimin ekonomik çıkarlarına karşı yürüttüğü savaşı bölgenin diğer bölgelerine de taşıdı; Son olayda Yemen ordusu, Siyonist rejime doğru ilerleyen "Strinda" adlı Norveç petrol gemisini hedef aldı.
Daha önce de Kızıldeniz'de birçok gemiye ve bir Amerikan gemisine saldırarak bu deniz yolunu Siyonistler için güvensiz hale getirmiş ve onlara ağır kayıplar vermişti.

tesnim

Yorumlar