TÜMGENERAL HÜSEYİN SELAMİ: FİLİSTİN'İ SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ

Tümgeneral Selami şunları söyledi: Gazze savaşının kaybedenlerinin Amerika ve İsrail olduğunu biliyoruz ve aziz Filistin'in sonuna kadar yanındayız. 

Görüntülenme: 227 Tarih: 18 Aralık 2023 12:53
TÜMGENERAL HÜSEYİN SELAMİ: FİLİSTİN'İ SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami bu sabah Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen İsimsiz Şehitleri anma töreninde şunları söyledi: Bugün semavi bir değerle defnedilen bu yiğit bedenler bizim aziz İran’ımızın, onurumuzun garantörü ve aziz İran milletinin İslam'ın ilahi değerlerini savunma vaadinin doğrulayıcısı ayrıca İran’ın bağımsızlığının ve özgürlüğünün güçlü kalesidir.

Düşmanlar İran milletini gerçekleştirdiği devriminden pişman etmek istediler ve şeytani güçlere güvenmeden bağımsız bir hükümet kurmanın mümkün olmadığını kanıtlamak adına tarihte İslam'ın ve Kuran'ın hakimiyetini engellemek için el ele veren, İran'ın dünya siyasi coğrafyasında yıldız gibi parlamasına izin vermek istemeyen bu kendini dünyanın en büyük gücü kabul eden ülkeler İran’a karşı durdular.

Bu toprakları içlerinde biriktirdikleri tüm yangınların odağı yapmaya çalıştılar. Kimliğimizi yok edip kaderimize hükmetmek istediler.  Fakat o görkemli inkılap ve İran milletinin İmam Humeyni’nin rehberliğindeki Aşura hareketi, mevcut Cihad akımlarının cephelere doğru akın etmesini sağladı. Milletimiz, topraklar birer birer kurtarılıncaya kadar kurşun yağmuru karşısında sabit kadem dimdik durdular.

Genel Komutan şöyle devam etti: Savaşçılarımız, dünya savaşları tarihinde eşi benzeri olmayan zorlu operasyonlara imza attı. Şehitlerimiz Ervend Nehri'nden, mayın tarlalarından, düşman pusularından geçmiş, ölüme yaklaştıkça neşelenen, gerçek bir iman timsali olan insanlardı. Bunlar ölümsüzlüğümüzün kanıtıdır işte. Hiçbir millet şehitleri olmadan ayakta kalamaz.

Tümgeneral Selami şunları söyledi: Bu şehitler bize iktidar ve ilerleme kazandırdı. İstikbarın komşu coğrafyalarımızda biriktirdiği ateşlerin göbeğinde bu milletin güven içinde yaşamasını sağladı. Bizim şehitlerimizin hediyesidir bu bize.

Eğer bu şehitler olmasaydı bu topraklar defalarca işgal edilecekti ve tarih bizim için düşmanlarımız tarafından yazılacaktı ama bugün dünyada büyük bir güç olarak öne çıkıyoruz ve hiç kimsenin İran milletine meydan okumaya cesareti yok.

Allah hiçbir millete vermediği nimetleri milletimize vermiştir. Kâfirlerin saldırılarına karşı İslam alemini yönlendiren ve destekleyen Velayet nimetini de vermiştir.

Hüseyin Selami şunları söyledi: Milletimiz cihadı silahlı kuvvetlerinin bir özelliği olarak görmüyor ve bugün şehitleri anarak onlara saygılarınızı sunmanız bizim için sonsuz bir gönül gücü oluyor. İran milleti mazlumlar için güvenli bir destektir.

Devrim Muhafızı Genel Komutanı şunları söyledi: Filistin sahnesine bakın ve düşmanlarımızın ne kadar zalim ve gaddar olduğunu görün. Amerika 45 yıldır yaptığı hataları tekrarlıyor ve toprağı işgal ederek kazanacağını düşünüyor.

Amerika, İsrail ve müttefikleri geçmişin acı deneyimlerini tekrarlıyor. Afganistan'ın işgali onlara zafer getirdi mi? İşgal ettikleri Irak'ta kalabildiler mi? Yavaş yavaş bu topraklardan ayrılmak için pılını pırtısını topluyor. Suriye'de para harcadınız, 50 milyondan fazla insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı Amerika'nın iç sorunlarıyla uğraşmak yerine Suriye'de, Yemen'de, Irak'ta para harcadınız finans ettiniz, başarısız oldunuz ve sahayı terk etmek zorunda kaldınız.

Tümgeneral Selami şunu vurguladı: Filistin sahnesine bakın ve düşmanlarımızın ne kadar zalim ve gaddar olduğunu görün. Amerika 45 yıldır yaptığı hataları tekrarlıyor ve toprağı işgal ederek kazanacağını düşünüyor.

Amerika, İsrail ve müttefikleri geçmişin acı deneyimlerini tekrarlıyor. Afganistan'ın işgali onlara zafer getirdi mi? İşgal ettikleri Irak'ta kalabildiler mi? Yavaş yavaş bu topraklardan ayrılmak için çantalarını topluyorlar.

Sadece Suriye'de para harcadınız, 50 milyondan fazla insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı Amerika'nın iç sorunlarıyla uğraşmak yerine Suriye'de, Yemen'de, Irak'ta para harcadınız, başarısız oldunuz ve sahayı terk etmek zorunda kaldınız.

Hüseyin Selami: Filistin de aynı şekilde, Filistin’e ne kadar zarar verirlerse kendi tabutlarına o kadar çivi çakıyorlar. Hastaneleri savaş alanına çevirmek güç değil aksine suçtur ve imkanınız varsa sahada adam gibi savaşın.

Filistinlilerin hiçbir zaman şehit olmaktan çekinmeyeceklerinden emin olun, şehit olan bir milletin esir ve teslim olmayacağından emin olun. Filistin halkı ayakta ve biz bu savaşın gelecekteki kaybedenlerinin Amerika ve İsrail olduğunu biliyoruz ve aziz Filistin'in sonuna kadar yanındayız.

İran Devrim Muhafızları Komutanı konuşmasının sonunda şunları söyledi: Bugün Müslüman milletler bu suçlulara karşı sonsuz bir nefret besliyor ve Amerikalı yetkililer İslam ülkelerine gitmeye cesaret edemiyor. Bugün nereye giderseniz gidin, milletlerin onlara karşı yoğun nefretine ve onların güvensizliğine tanık oluyorsunuz.

tesnim

Yorumlar