HİZBULLAH GENEL SEKRETER YARDIMCISI ŞEYH NAİM KASIM'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı şunları söyledi: Siyonist düşman güçten başka bir dilden anlamıyor. İşgalcilerin Gazze'ye karşı saldırganlığı devam ettiği sürece, Lübnan cephesi de İsrail’e karşı açık olacak ve düşmanların tehditlerinin direniş üzerinde hiçbir etkisi yok. 

Görüntülenme: 263 Tarih: 13 Aralık 2023 21:58
HİZBULLAH GENEL SEKRETER YARDIMCISI ŞEYH NAİM KASIM'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Güney Lübnan'daki gelişmeler ve direnişle Siyonist düşman arasındaki çatışma sürecine ilişkin yaptığı konuşmada şunları duyurdu:Hizbullah'ın güney sınırda yaptığı meşru bir savunmadır ve ulusal bir görevdir.

Şeyh Naim Kasım, Kudüs Yolundaki Şehitleri Anma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: Biz Hizbullah olarak başından beri Lübnan Cephesi'nin bir destek cephesi olduğunu ve (Filistin'e) desteğimizin bir görev olduğunu ve Lübnan ve Filistin'in yararına olduğunu beyan ettik.

 Lübnanlı direniş savaşçılarının yaptığı meşru bir savunma ve ulusal bir görevdir; Çünkü düşman güçten başka bir dilden anlamaz.

Naim Kasım şunları söyledi: Ayrıca hiçbir partinin direnişin zayıflatılmasından, silahsızlandırılmasından bahseden hiçbir projesine boyun eğmeyeceğiz; çünkü Lübnanlıları bağımsız kılan, başlarını dik tutmasını sağlayan şey güçtür. Güç aynı zamanda zorluklarla yüzleşmemizi ve düşmanın ülkemize yönelik vahşetini ve yayılmasını durdurmamızı da sağlar.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı ayrıca şunları söyledi: Şimdi savaşın hızının mevcut çemberinde değişip değişmeyeceği belli değil. Biz de başından beri bu konunun sahadaki gelişmelerle ve Siyonist düşmanın alabileceği kararlarla ilgili olduğunu söyledik. Ama ne olursa olsun her senaryoya hazırız. Hizbullah tam hazır durumda ve Gazze'ye yönelik saldırı devam ettiği sürece Lübnan cephesi İsrail'e karşı açık olacak.

Bu Hizbullah yetkilisi konuşmanın sonunda şunu vurguladı: Düşmanın tehditlerinin de provokasyonlarının da bizim için hiçbir önemi yoktur. Sınır gelişmelerini de ülkenin iç meseleleriyle ilişkilendirmiyoruz ve Siyonistlerin Gazze halkına yönelik saldırganlığı devam ettiği sürece Lübnan2ın güneyindeki durumu kimse bizimle konuşamaz. Gazze'ye yönelik saldırılar sona erdiğinde konuşulması gereken bir konu olup olmadığını kontrol edeceğiz.

tesnim

Yorumlar