EMİR ABDULLAHİYAN: SİYONİST YETKİLİLER YARGILANMALI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarının soruşturulmasını ve faillerin cezalandırılmasını talep eden bir mektup gönderdi. 

Görüntülenme: 234 Tarih: 29 Kasım 2023 01:39
EMİR ABDULLAHİYAN: SİYONİST YETKİLİLER YARGILANMALI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı ve Başsavcısı'na gönderdiği mektuplarda Filistin davasının ve Gazze'de son zamanlarda işlenen cinayetlerin yargılanmasının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Siyonist rejimin Gazze’de 14 binden fazla masum insanın şehit olmasına ve 32 binden fazla kişinin de yaralanmasına neden olan vahşice saldırılarına değinerek, bunları savaş suçu, insanlık karşıtı suç ve soykırım olarak nitelendirdi.

Bazı ülkelerin gaspçı Siyonist rejime verdiği desteğinin bu rejimin uluslararası suçlar işlemesine neden olduğunu belirten Emir Abdullahiyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bu suçların faillerinin takip edilmesi konusundaki görevini yerine getirmesini vurguladı.

Filistin davasının mahkeme önünde ele alınmasına değinerek, “Artık Mahkemenin bazı güçlerin baskı ve çıkarlarına karşı mı direneceği, yoksa bu doğrultuda geri çekilerek işgalci rejimin gerçekleştirdiği vahşetlerin cezasız kalmasına izin mi vereceğine karar vermesinin zamanıdır” ifadelerinde bulundu.

Emir Abdullahiyan mektupta ayrıca "Uluslararası Ceza Mahkemesi, çifte standartlardan ve seçici adaletten kaçınarak uluslararası suçların faillerinin etkili bir şekilde yargılanmasını sağlamalıdır" diye kaydetti.

mehrnews

Yorumlar