IRKÇI İSRAİL GAZZE'DE KİMYASAL SİLAH KULLANIYOR

İran Dışişleri Bakanlığı'nın hukuki ve uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcısı, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü genel müdürüyle yaptığı görüşmede, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde kimyasal silah kullandığı konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 276 Tarih: 29 Kasım 2023 21:20
IRKÇI İSRAİL GAZZE'DE KİMYASAL SİLAH KULLANIYOR

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Rıza Necefi, Kimyasal Silahlar Sözleşmesine üye devletler konferansının yıllık toplantısı sırasında, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Müdürü  Fernando Arias ile yaptığı görüşmede, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne saldırısı sırasında işlenen cinayetlere işaretle, bu rejimin kimyasal silah kullanması konusunda uyarıda bulunarak, konuyla ilgili gelişmelerin örgüt tarafından izlenmesi ve takip edilmesi, sözleşmenin evrenselliği yönündeki çabaların güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Necefi, tüm kimyasal silah stoklarının tamamen imhası olmadan, sözleşmenin amaç ve hedefine ulaşılamayacağını ifade etti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca ABD'nin tek taraflı yaptırımlarına ve bu ülkenin Sözleşme hükümlerini açık bir şekilde ihlaline de değinerek İran'ın kimyasal gazilerinin gerekli ilaç ve tıbbi ekipmanlara erişimi için genel müdürün çabalarının devam ettiğini vurguladı.

parstoday

Yorumlar