NASIR KENANİ: FİLİSTİN'İN KADERİ FİLİSTİNLİLER TARAFINDAN BELİRLENECEK

Haftalık basın toplantısında konuşan Nasır Kenani en önemli aktüel mesele olarak Gazze meselesi ve Amerika'nın bu meseleye müdahalelerini ele aldı. 

Görüntülenme: 304 Tarih: 27 Kasım 2023 06:33
NASIR KENANİ: FİLİSTİN'İN KADERİ FİLİSTİNLİLER TARAFINDAN BELİRLENECEK

Dışişleri bakanlığı sözcüsü " Siyonist Rejimin maceracılık peşinde olduğu delillerden aşikar. Diğer taraflardan da elde ettiğmiz bilgiler, Amerika'nın da elde edemediklerini siyaset yolu ile elde etmek istemesi doğrultusunda" dedi. 

Amerika'nın müdahalelerinin yıkıcı etkileri olduğunu belirten Nasır Kenani " Filistin meselesi ile ilgili olarak, maalesef son onyıllarda Amerika hep sorunun bir parçası olmu. Son Gazze savaşında ve Siyonist Rejim'in tacizinde de Amerika bu savaşın bir parçası haline gelmiş " dedi. 

Nasır Kenani sözlerini şöyle sürdürdü: " Amerika hükümeti olmasaydı bu savaş da yaşanmazdı.  Amerika tam bir şekilde her alanda Siyonist Rejim'i desteklemiş ve savaşın son bulmasını engellemiştir. Amerika'nın çözümün bir parçası olması beklenemez ancak rejimi desteklemekten vaz geçmesi bekleniyor". 

Kenani, Amerika'nın hiçbir planının Filistin sorunlarını çözemediğini belirterek " Filistin gerçeklerini gözardı etmek nedeniyle, Amerikan planları sorunların çözümüne yardımcı olamadı.  Amerika ve Siyonist Rejim, son savaşta ve kalleşçe tacizde planladıklarını hayata geçiremediler" vurgusunda bulundu. 

Nasır Kenani, Siyonist Rejim'in maceracılık peşinde olduğunu belirterek, " Farklı taraflar ile beraber yaptıklarımız izlenimler, Amerika'nın yapamadıklarını, siyaset aracılığıyla hayata geçirmek istediği yönünde.  Başka bir ifade ile zalimane savaş üzerinden yapamadıklarını siyaset üzerinden hayata geçirmek istiyorlar" dedi. 

Filistin milletinin gayrı meşru çıkarların gerçekleştirilmesine mecal vermeyeceğini belirten Nasır Kenani" Filistin kaderi Filistinliler tarafından belirlenecek. Filistin milleti kendi kaderini belirleyebilir.  Amerika'nın adil olmayan girişimleri, gerçekleri gözardı ederek krizin çözümüne yardımcı olmayacak.  Yaşananlar da zaten bu gerçekleri kavrayamama sürecinin sonucu" dedi. 

Nasır Kenani, İran'ın ateşkes ile ilgili tutumu hakkında da " Yapılan görüşmelerin amacı ateşkesin devamı. İran dışişleri bakanı da Katar ziyaretinde aynı hususu görüştü.  Geçici ateşkesin, sürekli bir ateşkese dönüşmesi doğrultusudna müzakereler yapılmaktadır. Tabii Siyonist Rejim uluslararası kuralların ihlal edilmesinde hiçbir sınır tanımıyor, Gazze halkının açık ve net ortada olan haklarını hep ihlal etmiştir. Biz ise tacizlerin sonlanmasını istiyoruz.  Siyonist Rejim'in ise zafer elde edemediği sırf cinayetleri sürdürmekle görece bir zafer elde etmek istediği görülmektedir. Ancak Katarlılar ateşkes hususunda çalışıyorlar, biz de ateşkesin süreklilik kazanmasını umut ediyoruz" dedi.

tesnim

Yorumlar