SİYONİST ORDUDA KRİZ

Siyonist işgal rejiminin sözde Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, kumanda ettikleri taburların Gazze'de Filistin direnişi karşısında ciddi bir yenilgi yaşaması ve dağılması sebebiyle iki subayını askeriyeden attı. 

Görüntülenme: 337 Tarih: 27 Kasım 2023 16:44
SİYONİST ORDUDA KRİZ

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth gazetesinin yayınladığı ve Safa Haber Ajansı tarafından da tercüme edilip dağıtılan habere göre Halevi bir subayla yardımcısını Gazze'nin kuzey kesiminde, direniş karşısında ağır darbeler almalarından sonra taburlarının kaçması ve dağılması sebebiyle ordudan ihraç etti. 

Haberde bu tür kaçış olaylarının askeri birliklerde ciddi güven krizine yol açtığı ve Gazze bölgesinde istihdam edilen askerlerin yarıdan çoğunun bölgeye dönmek istemedikleri belirtildi. 

İşin gerçeğinde Halevi'nin söz konusu iki subayı görevden atmasının kendi askerlerine yönelik bir psikolojik baskı ve özellikle subayları savaşmaya zorlama amaçlı bir taktik olduğu tahmin ediliyor. Çünkü işgal ordusu direniş karşısında aldıkları darbeler yüzünden kaçan ve dağılan tüm taburların komutanlarını ve onların yardımcılarını görevden atacak olsa bugün ordudaki subaylarının yarıdan çocuğunu tasfiye etmiş olması gerekirdi. Gazze'ye zorla sürdüğü askerlerin ve subayların birçoğunun direnişin darbeleri karşısında kaçtıkları ve dağıldıkları gerçeğini kendi kamuoyundan saklasa da işgal ordusunun üst düzey yetkilileri çok iyi biliyor. 

Ancak işgal ordusu Gazze'de yeni bir atak yapma planı içinde olduğunu ileri sürdüğünden cepheye gitmek ve orada savaşmak istemeyen askerlerine gözdağı vermek ve kaçmayı planlayanların gözlerini korkutmak amacıyla böyle bir taktiğe başvurduğu tahmin ediliyor. Ancak bu taktiğin de işgalci siyonist rejimi rahatlatmayacağı tahmin ediliyor. Zira işgalci subay ordudan çıkarılmayı ceset torbasına girmeye her zaman tercih ediyor. İşgal ordusu içindeki moral çöküşün sürekli artmakta olduğu bilinen bir gerçek.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar