HİZBULLAH: FİLİSTİNLİLERİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, direnişin Gazze'deki Amerikan projesinin başarısızlığa uğrattığını vurgulayarak şöyle dedi: "Gazze'de yaşananlar Lübnan'daki direniş silahının önemini ortaya koyuyor. Filistinlileri asla yalnız bırakmayacağız." 

Görüntülenme: 325 Tarih: 27 Kasım 2023 16:21
HİZBULLAH: FİLİSTİNLİLERİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, Kudüs Yolu şehitlerini anma töreninde yaptığı konuşmada; "Lübnan'daki direnişin arka planını anlamak için şunu derk etmemiz gerekiyor: Lübnan direnişi, Filistin'deki direnişi ve Gazze'deki savaşçıları terk etmeyecek." diye belirtti.

Seyyid Haşim Safiyuddin, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Gazze'de Amerikan projesi kazansaydı, Filistinli mültecilerin Suriye ve Lübnan dahil farklı ülkelere yerleştirileceği gayet aşikardı. Bu Filistinli mültecilerin başka ülkelere yerleştirilmesi projesi İsrail'in Filistin işgali devam ettiği sürece devam edecek."

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı: "Gazze'de gördüklerimiz Lübnan'da direniş silahlarının önemini kanıtlıyor. Sınırlarda Siyonist düşmanla savaşırken, sadece Gazze'yi değil, Lübnan'ı savunma yönünde şer'î, milli ve dini sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz ve gelecekte herkes, bu savaşa neden katıldığımızın nedenini anlayacak. Bizim bu cephedeki varlığımız düşmana ciddi dersler veriyor ve düşman medyası bu savaşta Hizbullah mücahidlerinin ve silahlarının İsrail'e büyük darbeler indirdiğinden bahsetmeye devam ediyor." dedi.

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Direniş silahı İsrail'i doğru bir şekilde hedef alabiliyorsa bu, silahın Lübnan'ı işgalci saldırganlıktan koruduğu anlamına geliyor. Direniş savaşçılarının güney Lübnan'da yaptıkları Lübnan ve Gazze için çok önemli ve Gazze halkının ve milletlerimizin ödediği tüm bedellere ve fedakarlıklara rağmen yolun sonuna kadar direnmek Gazze halkının ve tüm bölge halklarının seçeneğidir."

rasthaber

Yorumlar