TÜMGENERAL MUHAMMED BAKIRİ: BESİC DİRENİŞÇİ FİLİSTİN MİLLETİNİN DESTEK KAYNAĞI OLMUŞTUR

Genelkurmay Başkanı Seferberlik Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Besic'in, başta mazlum ve direnen Filistin milleti olmak üzere bölgedeki Müslüman milletler için güvenli ve çözümleyici bir kamp haline geldiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 436 Tarih: 26 Kasım 2023 17:30
TÜMGENERAL MUHAMMED BAKIRİ: BESİC DİRENİŞÇİ FİLİSTİN MİLLETİNİN DESTEK KAYNAĞI OLMUŞTUR

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, yayınladığı mesajda Besic(Halk Gönüllü Güçleri) Haftasını ve Besic'in kuruluşunun kırk dördüncü yılını kutladı. 

Bu mesajın metni aşağıdaki şekildedir: 

Bismillahirrahmanirrahim
Her yıl 26 Kasım, devrimin büyük mimarı ve İran İslam Cumhuriyeti'nin merhum kurucusu İmam Humeyni'nin (R.A.) emriyle "Besic(Halk Gönüllü Güçleri)'in oluşumu" anılmaktadır ve bu, İslam İnkılabı'nın Allah'ın lütuf ve bereketinin yadsınamaz tecellilerinden biri ve İslam yurdu tarihinde parlak bir dönüm noktasıdır.
Bugün Besic fidanı dikiminin üzerinden 44 yıl geçti ve gölgeli varlığı, yoksunluk ve yoksunlukları ortadan kaldırmanın inşaat alanlarının ötesine geçen, beklenmedik olaylarla, kültürel, sosyal ve ekonomik sorun ve ikilemlerle başarıyla yüzleşen devasa ve güçlü bir ağaca tanık oluyoruz. Düşünce ve felsefesinin aziz İran coğrafyası dışındaki etkisiyle, başta mazlum ve direnişçi Filistin milleti olmak üzere bölgedeki Müslüman milletlerin destek kaynağı olmuştur.
Kristalleşme seferberliği, devrim gençlerinin ve vatanı kalkındırmaktan hoşlananların devrimin, sistemin ve İslam vatanının ihtiyaçlarına cihatçı ve devrimci düşünceyle cevap verme hareketinin özüdür.
Bu toprakların tarihi hafızasında Besic, şerefli ve asil İran milleti için hayır ve bereketin ve değerli hizmetlerin kaynağıdır ve İslam vatanının tarihinde sonsuza kadar güçlü ve değerli olacak ve İran'ın ihtiyaç ve taleplerine yanıt olarak toplumun sorumlu genç nesillerinin ortaya çıkmasının ve büyümesinin itici gücü olacaktır.
Ben, Besic şehitlerinin adlarını, anılarını ve yüce ideallerini onurlandırırken, Besic teşkilatı ve 20 milyonluk ordunun kuruluşunun 44. yıl dönümünün gelişi, başta İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun bilgili ve şerefli komutanı olmak üzere İran milletinin çeşitli kesimlerini ve bu teşkilattaki dürüst, samimi, cesur ve aktif komutanları, memurları ve Besic üyeleri tebrik ediyorum ve kararlı çabaları için şükran ve şükranla, Yüce Allah'tan, Aziz Besic'in güçlü bir İran'ın gerçekleşmesi yolundaki başarısının devamını diliyorum.

tesnim

Yorumlar