HAMAS'TAN BELÇİKA VE İSPANYA BAŞBAKANLARINA ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze’nin yıkılmasını ve sivillerin öldürülmesini eleştiren Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve işgal güçlerinin gelişigüzel saldırılarını kınayan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in tavırlarına övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 380 Tarih: 26 Kasım 2023 19:40
HAMAS'TAN BELÇİKA VE İSPANYA BAŞBAKANLARINA ÖVGÜ

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, dünyadaki tüm devletleri haklı Filistin davasından, Filistin halkının geleceğini belirleme ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma hakkından yana olmaya çağırdı.
 

Bu tür cesur tavırları desteklenmeye davet eden Hamas, işgal güçlerinin Filistin halkını hedef alan katliamlarını durdurmak ve işgal rejimi liderlerinin yargılanmalarını sağlamak için söz konusu tavırların daha da güçlendirilmesini istedi.
 

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne 50 gün önce savaş açmasından bu yana Avrupa Birliği içinde işgalcilerin katliamlarına yönelik en güçlü eleştiri Belçika ve İspanya başbakanlarından geldi.
 

Belçika Başbakanı De Croo, 10 bin kişinin daha ölmesini istemediklerini vurgulayarak “İsrail'in sivil kayıpları önlemek için daha fazlasını yapması lazım” demiş, İspanya Başbakanı Sanchez de Rafah Sınır Kapısı’nda yaptığı açıklamada, “AB, Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır” şeklinde konuşmuştu.
 

Sanchez ayrıca Kudüs’te ayrı ayrı görüştüğü işgal rejimi cumhurbaşkanı İsaac Herzog ve başbakanı Binyamin Netanyahu’ya İsrail’in kendini savunma hakkının, aralarında binlerce çocuğun da olduğu Gazze’deki masum sivillerin öldürülmesini içermediğini söylemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar