HALİD MEŞAL: ARAP ÜLKELERİNİN LİDERLERİ SİYONİSTLER KARŞISINDA ACİZ KALDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Diaspora Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı yıkma ve Kudüs’ü Yahudileştirme planlarının 7 Ekim’deki eyleme yol açtığını söyledi. 

Görüntülenme: 278 Tarih: 26 Kasım 2023 12:14
HALİD MEŞAL: ARAP ÜLKELERİNİN LİDERLERİ SİYONİSTLER KARŞISINDA ACİZ KALDI

Meşal, Uluslararası Parlamenterler İslami Forumu’nun düzenlediği konferansta konuştu.
 

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 5000 esir, 17 yıldır abluka altında tutulan Gazze’nin yavaş yavaş ölümü ve Filistin davasını yeniden özüne kavuşturma düşüncesinin Aksa Tufanı Operasyonu için karar alınmasına sebep olduğunu belirten Meşal, direnişin intifadadan ve Gazze Şeridi’ne açılan savaşlardan sonra gelişerek Aksa Tufanı Operasyonu’nu gerçekleştirecek güce ulaştığını ifade etti.
 

Meşal, El-Kassam Tugayları’nın seçkin mücahitlerinin Gazze Şeridi’ne kara harekâtı düzenleyen işgal güçleri karşısında gösterdikleri başarının iman ve Kur’an’ın yanında aldıkları eğitimin kalitesini gösterdiğini söyleyen Meşal, Arap ülkeleri liderlerinin Siyonistler karşısında aciz kaldıklarını kaydetti.
 

“Cezayirliler, Afganlar ve Vietnamlılar bizden teslim olmamızı isteyen ezikleri dinleselerdi Cezayir, Afganistan ve Vietnam işgalden ve sömürüden kurtulamazdı” diyen Meşal, Aksa Tufanı Operasyonu’nun işgal rejimine psikolojik ve askeri hezimet ile istihbarat hezimeti yaşattığını bildirdi.
 

Meşal, 7 Ekim’de yaşananların terörist işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ve tüm dünyada Filistin davasının haklılığı konusunda bilinç oluşmasını sağladığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar