HAMAS DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR BİLDİRİ YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazzeli çocukların kanlarının Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Neo-Nazilerin caniliklerinin şahidi olduğunu belirterek, işgal rejimi liderlerinin yargılanmaları ve Utanç Listesi’ne dahil edilmeleri çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 310 Tarih: 21 Kasım 2023 12:58
HAMAS DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR BİLDİRİ YAYINLADI

Hamas, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bugün (20 Kasım Pazartesi) yayınladığı bildiride, Nazi işgal hükümetinin ve faşist ordusunun 45 gündür Gazze Şeridi’nde çocuklara yönelik katliamlarını sürdürdüğünü söyledi.
 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde çocukları evlerinde uykularındayken veya okullarında oynarlarken bombaladığına dikkat çeken Hamas, işgal ordusunun saldırılarında 5500 çocuğun şehit olduğunu ve binlercesinin de yaralandığını bildirdi.
 

Gazze Şeridi’nde yaralı sayısının 30 bini aştığını belirten Hamas, yaralılardan yüzde 80’inin kadın ve çocuk olduğunu, yaklaşık 1800 çocuğun da kayıp olduğunu açıkladı.
 

İşgal güçlerinin hastaneleri kuşatarak, bombalayarak ve sistematik bir şekilde imha ederek, çocukları aç ve susuz bırakarak, göçe zorlayarak hasta, yaralı ve prematüre çocukların sıkıntılarını artırdığına işaret eden Hamas, bunun insani değerlere ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu hatırlattı.
 

Hamas, Dünya Çocuk Hakları Günü’nün Birleşmiş Milletler’e (BM) ve uluslararası kurumlara Gazze Şeridi’ndeki çocukları koruma ve katliamları durdurma sorumluluğu yüklediğini ifade etti.
 

İşgal rejimi liderlerinin çatışma bölgelerinde çocuk haklarını ihlal edenlerin isimlerini içeren Utanç Listesi’ne eklenmesi çağrısında bulunan Hamas, işgal güçlerinin çocuklara yönelik saldırılarını artırmasının direniş güçlerine kucak açan Gazze Şeridi sakinlerini korkutamayacağını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar