İSMAİL HENİYYE'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, geçici ateşkes konusundaki cevaplarını Katar’a ve arabuluculara ilettiklerini ve ateşkese yaklaştıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 241 Tarih: 21 Kasım 2023 07:36
İSMAİL HENİYYE'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Heniyye, bu sabah (21 Kasım Salı) erken saatlerde yaptığı açıklamada, “Hareketin cevabını Katar’daki kardeşlerimize ve arabuluculara teslim ettik. Geçici ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yaklaşıyoruz” dedi.
 

Sağlanacak anlaşmanın mutlaka direnişin koşullarına uygun olacağını ifade eden Heniyye, anlaşmanın ayrıntıları hakkında bilgi vermekten kaçınarak, anlaşma hakkındaki ayrıntıları Katar ve Mısır’ın vereceğini bildirdi.
 

Hamas liderlerinden İzzet Er-Reşak da ateşkes görüşmelerinde ilerleme olduğunu ve geçici ateşkesin sağlanmasına yaklaşıldığını bildirdi.
 

İmzalanacak herhangi bir anlaşmanın mutlaka Filistin direnişinin şartlarına uygun olacağını belirten Er-Reşak, anlaşmanın direniş gruplarının hepsini kapsayacağını açıkladı.
 

İsrail devlet televizyonu dün akşam konuyla ilgili yayınladığı haberde, Binyamin Netanyahu hükümetinin Hamas’la esir takasına yeşil ışık yaktığını ve Hamas’ın cevabının beklendiğini duyurdu.
 

İşgal ordusunun 45 gündür Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 13 binden fazla kişi şehit oldu.
 

İşgal güçlerinin saldırılarında ayrıca yüzde 70’i kadınlardan ve çocuklardan oluşan 31 bini aşkın kişi de yaralandı, 1,7 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve çeyrek milyon ev tamamen veya kısmen yıkıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar