9 ARAP ÜLKESİ IRKÇI İSRAİL'İ DESTEKLİYOR

Siyonist rejimin haber ajansı Kanal 12'de işgal rejiminin bu konuyla ilgili raporu öne sürüldü. 9 Arap ülkesi Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı durdurma çabalarını engelliyorlar ve bir ayı aşkın süredir bu durumlarını sürdürüyorlar. 

Görüntülenme: 341 Tarih: 14 Kasım 2023 01:21
9 ARAP ÜLKESİ IRKÇI İSRAİL'İ DESTEKLİYOR

Bu Siyonist rejim medyasına göre: Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Cibuti, Mağrip, Sudan ve Moritanya Savaşı durdurmak için gösterilen çabaların sonuç vermesine izin vermiyorlar.

Bu medya ajansı, bu ülkelerin diğer Arap ülkelerinin İsrail'e Gazze saldırılarını durdurması yönünde baskı yapma teklifini reddettiklerini raporladı.

Söz konusu öneri, Riyad zirvesi başlamadan önce bazı Arap ülkeleri tarafından sunulmuştu ve sonuç bildirisinde Amerikan üsleri ve Arap havaalanlarının İsrail'in Gazze'ye karşı savaşına yardımcı olmak amacıyla kullanılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan sert madde yer alıyordu.

Petrol kozunun kullanılması ve işgalci rejimle diplomatik ve ekonomik ilişkilerin kesilmesi ihtimalinin de duyurulması talep edildi.

Ancak bu öneri ülkeler arasında bölünmeye neden olmuş ve Suudi Arabistan'ın Arap Birliği toplantısını tamamen iptal ederek İslam ülkeleri toplantısıyla birleştirip krizin sonuçlarını aşmak için ortak zirve adı altında icra edilmesine neden olmuştu.

Bu Siyonist rejim kanlı söz konusu raporunda şunları yazdı: Moritanya bu komploya dahil olduğunu inkar etse de diğer ülkeler bu suçlama karşısında sessiz kaldı.

Belirtildiğine göre Binyamin Netanyahu, son konuşmasında Tel Aviv ile işbirliği yapan bazı Arap ülkelerinin liderlerini överken, bu liderlerden bazılarının bu toplantıdaki eleştirel sözlerini, konumlarını korumak için yaptıklarını ve geleceğe yönelik korkuları sebebiyle ‘tedbir eleştirileri’ nevinde olduğu şeklinde yorumladı.

rasthaber

Yorumlar