ABD ASKERLERİ SİYONİST ORDUYA YARDIM EDİYOR

Ray el Yevm haber merkezi Amerikan askerlerinin işgal altındaki Dimona nükleer merkezi ve Tebne çöllük bölgesindeki nükleer merkezleri korumak ve kollamak için faaliyet yaptığını duyurdu. 

Görüntülenme: 332 Tarih: 14 Kasım 2023 19:05
ABD ASKERLERİ SİYONİST ORDUYA YARDIM EDİYOR

Arap dünyanın tanınan haber merkezlerinden Ray el Yevm kendi kaynaklarına dayanarak  Amerikalıların tüm tarafların iletişimde bulunduğu Lübnanlı bir aracı vasıtası ile Amerikan askerlerinin işgal altındaki topraklarda çatışmalara dahil olmadıklarını ve sırf bu özel görev için bölgeye geldikleri hususunda tarafları bilgilendirdiğini duyurdu. 

Bu medya aynı zamanda Pentagon kaynaklarının İsrail'de 2.000 Amerikan askerinin bulunduğunu söylediğini de yazdı. Ancak bu medya, Pentagon kaynaklarının bu güçlerin çoğunun askeri danışmanlar olduğunu iddia ettiğini belirtti.

Ayrıca bu medya, bu kuvvetlerin gönderilmesinin amacının işgal altındaki topraklardaki iki nükleer merkezi olan Dimona ve Tebne'yi kollamak desteklemek olduğunu yazdı.

Tesnim Haber Ajansı daha önce iki haberinde Siyonist Rejim İsrail'in Gazze halkına yönelik operasyonlarına 5.000 Amerikan askerinin katıldığını ve bunun bir kısmının doğrudan katılım, büyük bir kısmının ise destek, rehberlik vb. amaçlı olduğunu açıklamıştı. Bu operasyonların ise Amerikalılara devredildiğine dair haberler de yayınlanmıştı. Buna ilaveten bir diğer haberde de nükleer merkezlerinin kontrolünün Amerikalılara bırakıldığına dair Tesnim Haber Ajansı'nın haberi de büyük ilgi uyandırmıştı. 

Tesnim

Yorumlar