AYETULLAH REİSİ: İSLAM ÜLKELERİ FİLİSTİN MİLLETİNE SİLAH SAĞLAMALIDIR

İran Cumhurbaşkanı, Riyad'da düzenlenen İslam ülkeleri liderlerinin katıldığı zirvede konuştu. 

Görüntülenme: 506 Tarih: 11 Kasım 2023 12:07
AYETULLAH REİSİ: İSLAM ÜLKELERİ FİLİSTİN MİLLETİNE SİLAH SAĞLAMALIDIR

Ayetullah Reisi bu konuşmasında Amerika hükümetinin kuşkusuz Gazze cinayetinde asıl ortak olduğunu belirterek, İslam ülkeleri zirvesinde kesin bir kararın alınmasını istedi.

Seyyid İbrahim Reisi "Bugün mazlum Filistin halkının Ey Müslümanlar çağırışlarını dinlemek için toplandık" diyerek şunları söyledi: "Bugün Peygamber (saa) Filistin halkı için acı çekiyor, bugün Mescid-i Aksa'nın kahramanca savunulması ve hakkın batıla karşı mücadelesinde tarihi bir gündür."

"Bugün İsrail zamanın firavunudur" diyen Ayetullah Reisi: "Gazze'deki olaylar tarihsel bir utançtır, zaten Gazze'deki son yirmi yılda süren kuşatma, bu bölgenin en büyük açık hava hapishanesi olarak bilinmesine neden olmuştur"

"Bu savaş şirrete karşı şerafetin savaşıdır" diyen Cumhurbaşkanı Reisi, "işgalci rejimin kuralları hiçe sayarak tüm Gazze Şeridi'ne topyekün bir saldırı başlattığını, kör bombalamaların soykırım amaçlı olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Gazze'nin yarısı yerle bir olmuşken, halen 3 binden fazla insan enkaz altında ve mağdurların çoğunluğunu mazlum kadın ve çocuklar oluşturuyor" dedi.

Reisi: “Bu suçun faili ve ana ortağının şüphesiz Amerikan hükümeti olduğuna işaret eden Reisi, bu toplantıda kesin bir karar verilmesini talep ederek şunları söyledi: "Asıl eylem Gazze halkının öldürülmesinin durdurulması, soykırımın ve hastanelere yönelik saldırıların sona erdirilmesidir. Gazze halkına yönelik ölüm makinesi durdurulmalıdır."

İslam dünyasında işgalci rejimin kurulmasındaki amaç, baskıcı ve sömürgeci ülkelerin bölge üzerindeki kontrolünü güçlendirmektir. Bugün en önemli eylem savaşı durdurmaktır.

Gazze ablukasının tamamen kaldırılmasını ve Refah kapısının koşulsuz olarak yeniden açılmasını talep ediyoruz. Siyonist rejimin Gazze'den derhal çekilmesini talep etmeliyiz.

İslam ülkeleri de dahil olmak üzere tüm ülkeler, işgal altındaki topraklardaki Filistinlilerin güvenliğini sağlamalıdır. Siyonist rejimle ticaret ve işbirliği durdurulmalı, İsrail malları yasaklanmalıdır.

Gazze halkının öldürülmesine ortak olmaları nedeniyle Siyonistler ve Amerikalılar için uluslararası bir mahkemenin kurulmasını talep ediyoruz.

İslam ülkeleri Filistin milletine silah sağlamalıdır. Kalıcı ve sürdürülebilir çözüm, denizden nehre bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıdır.” dedi.

tesnim

Yorumlar