SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN KILIÇ: SİYONİZMİ DURDURMAK İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ

Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, İsrail ile ilgili 4 maddelik bir çağrıda bulundu. 

Görüntülenme: 368 Tarih: 08 Kasım 2023 23:44
SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN KILIÇ: SİYONİZMİ DURDURMAK İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM’deki basın toplantısında İsrail ile ilgili atılması gereken adımları sıraladı. Kılıç, Siyonizm’i durdurmak için topyekûn bir seferberlik çağrısında bulunarak, dört maddelik yapılması gerekenler listesini duyurdu.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gazze’de sürdürülen vahşete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, “30 gündür işgalci İsrail, hastaneleri bombalıyor, okulları bombalıyor, yaralıları taşıyan ambulansları bombalıyor, boş yollarda sivilleri bombalıyor. İsrail, 75 yıllık işgal sürecinde işlediği katliamlara yeni katliamlar ekliyor, işlediği insanlık suçlarına yenilerini ekliyor ve ne yazık ki dünya bütün olup bitenleri seyrediyor. İşgalci İsrail, Gazze’nin dış dünya ile irtibatını sağlayan tek kapı olan Refah Sınır Kapısı’ndan içeriye insani yardımların taşınmasına müsaade etmediği gibi, yaralıları sınır dışına taşıyan konvoyları bombalıyor” diye tepki gösterdi.

“SİYONİZM’İ DURDURMAK İÇİN SEFERBERLİK ŞART”

“Sadece son 30 günde işgalci İsrail, Gazze’de yarısı çocuk ve kadınlardan oluşan 10 bin masum sivili katletmiştir” ifadelerini kullanan Kılıç, “İsrail’in bu katliamlarına karşı, devletler düzeyinde henüz somut bir adım atılamadığına üzülerek şahitlik ediyoruz. Daha önce de ifade etmiştik, tekrar vurgulamak istiyorum. Köle olmayı reddeden bütün milletler, Siyonizm’i ve temsilcisi olan İsrail’i durdurmak için seferber olmak zorundadır” dedi.

KILIÇ’TAN, 4 MADDELİK ÇAĞRI

Kılıç, iktidara da İsrail ile ilgili 4 maddelik bir çağrıda bulunarak, “İsrail’e yakıt sevkiyatını durdurun, İncirlik ve Kürecik üslerini kapatın, İsrail’e gıda ve meyve-sebze sevkiyatını durdurun, İsrail’le yapılan anlaşmaları askıya alın. İnancımızın ve tarihin bizlere yüklemiş olduğu sorumluluk gereği, en azından bu somut adımları atın” diye konuştu.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar