DR VELAYETİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İran İslam Devrimi Lideri'nin Uluslararası İşlerden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayati, “Bugün Filistin'de yaşananlar ABD’nin doğrudan desteğiyle yapılıyor, bu suçların faili de Siyonist rejimdir” dedi. 

Görüntülenme: 361 Tarih: 02 Kasım 2023 02:22
DR VELAYETİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İran İslam Devrimi Lideri'nin Uluslararası İşlerden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayati, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım ile telefonda görüştü.

Görüşmede Filistin’deki gelişmeler ve Gazze’nin mazlum halkının direnişi ele alındı.

Velayati Gazze'deki gelişmelere ve İsrail ile ABD gibi destekçilerinin mazlum ve savunmasız Filistin halkına karşı işlediği cinayetlere değinerek, “Bugün Filistin'de yaşananlar ABD'nin doğrudan desteğiyle yapılıyor ve bu suçların faili Siyonist rejimdir. ABD’li yetkililer utanmadan açıkça İsrail olmasaydı İsrail'i yaratacaklarını söylüyor. Tüm bu suçlar Amerika'nın doğrudan desteğiyle işleniyor” dedi.

Velayeti, “Bu hassas ve nefes kesici mücadeleyi Filistin ve Gazze halkının kazanacağına ve Heniyye ve Ziyad en-Nahale gibi cesur savaşçıların kazanacağına eminiz” ifadesini kullandı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da direniş eksenini destekleyen İran’a, özellikle Yüce Devrim Lideri’ne teşekkür etti.

Şeyh Naim Kasım, baskılara rağmen düşmanı yok edinceye kadar mücadelelerine deva edeceklerini vurguladı.

mehrnews

Yorumlar