NASRALLAH’IN KONUŞMASINDAN ÖNCE LÜBNAN SINIRINDA SİYONİST ORDUYA SÜRPRİZ SALDIRILAR NE ANLAMA GELİYOR?

Kassam Tugaylarının Lübnan kolu, işgalcilerin Gazze'de Filistinlilere yönelik katliamlarına tepki olarak işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Kiryat Şimona" siyonist yerleşkesini ve çevresini 12 füzeyle hedef aldığını duyurdu. 

Görüntülenme: 2344 Tarih: 02 Kasım 2023 16:41
NASRALLAH’IN KONUŞMASINDAN ÖNCE LÜBNAN SINIRINDA SİYONİST ORDUYA SÜRPRİZ SALDIRILAR NE ANLAMA GELİYOR?

Saldırıda iki işgalci yaralanırkan maddi hasar meydana geldi. İşgalciler sığınaklara kaçmak zorunda kaldı.

Bu bağlamda siyonist israil Kanal 13 televizyonunun kuzeydeki muhabiri Shlomi Aldar, "Atmosfer  korkutucuydu" dedi ve şunları kaydetti: "Kiryat Şimona sakinleri İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana bu tür bir olay yaşamadılar, özellikle de burada her zaman top seslerini duyuyorum. İsrail ordusuna sürekli ateş açılıyor. Kulak delici bir ses var. Sürekli bir savaş atmosferi var. Burada her şey titriyor. "Söylenmesi gereken önemli bir şey var ki, bu akşam kuzey sınırında yaşanan gerginlik boşuna değil. Bunun bir mesajı var, Lübnan'daki Hizbullah'tan bir mesaj var. Biz buradayız. Gazze'de çatışmalar genişlerse yapacak bir şeyimiz var diyor." 

Öte yandan Hizbullah, işgal altındaki Lübnan'ın Şeba Çiftlikleri'ndeki "Zebedin" kışlasında bulunan siyonist ordu taburunun karargahının hedef alındığını duyurdu. Direniş, yaptığı açıklamada, savaşçılarının, işgal altındaki Lübnan Şebaa Çiftlikleri'ndeki "Zebedin" kışlasındaki işgal taburunun karargahına, büyük miktarda patlayıcıyla dolu iki SİHA ile saldırdığını belirtti.

SİHA’lar hedeflerini büyük bir isabetle vurdu. Yerel kaynaklar karargahtan ölü veya yaralı siyonist askerleri tahliye etmek için çok sayıda helikopterin bölgeye iniş yaptığını kaydetti.

Al-Mayadeen'in güney Lübnan muhabiri, Hizbullah'ın sınırdaki İsrail mevzilerine yönelik saldırısında ilk kez SİHA kullandığını bildirdi.

Öte yandan Hizbullah mücahitleri, El Abad bölgesindeki siyonist orduya ait casus sistemini vurarak kullanılamaz hale getirdi.

kudusgunu.com

Yorumlar