TÜMGENERAL GULAM ALİ RAŞİD'TEN ABD'NİN AÇIKLAMALARINA YALANLAMA

Tümgeneral Gholam Ali Rashid, yaptığı açıklamada ABD'ye sert eleştiriler yöneltti. 

Görüntülenme: 374 Tarih: 02 Kasım 2023 18:12
TÜMGENERAL GULAM ALİ  RAŞİD'TEN ABD'NİN AÇIKLAMALARINA YALANLAMA

Khatam-al Anbiya Merkez Karargahı Komutanı, İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Komuta Ağı Üyesi Tümgeneral Gholam Ali Rashid, Tahran'da üst düzey bir güvenlik toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Takındığı ikiyüzlü tavır nedeniyle Washington'u yerden yere vuran Gholam Ali Rashid, ABD'nin 'savaşın büyümemesi için tedbir alıyoruz' açıklamasının kesinlikle güvenilir olmadığını vurguladı.

İran-Irak Savaşı'nda karar verici komutanlar arasında yer alan ve eski İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı olan Gholam Ali Rashid, ABD'nin bölgeye silah yığmaktan vazgeçmediğini belirtti.

Gholam Ali Rashid, Amerikalı üst düzey generallerin, İsrailli mevkidaşlarıyla Tel Aviv'de gizli bir yer altı üssünde kara harekatına destek için bir araya geldiklerini, aldıkları istihbarat üzerinden açıkladı:

“İran Silahlı Kuvvetleri, CENTCOM komutanlarının yanı sıra ABD Ordusu ve Donanması'nın da Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik acımasız saldırılarını denetlemek ve yönlendirmek için Tel Aviv'deki bir yeraltı üssünde İsrailli komutanlarla bir araya geldiği istihbaratını aldı.

"Ortaya çıkan durum, ABD'nin bölgedeki savaşı sınırlama iddiasıyla çeliştiğini gösteriyor, kaldı ki işgal altındaki Filistin'e halihazırda binlerce yıkıcı bomba ve füze gönderildi ayrıca İsrail'e kara savaşları için talimat ve destek de sağlanıyor.”

General Rashid, dirençli Filistin milletinin Hamas, İslami Cihat ve diğer Gazze merkezli direniş gruplarından savaşçılarla birlikte eninde sonunda İsrail ve ABD'yi yeneceğine olan inancını dile getirdi.

AYDINLIK GAZETESİ

Yorumlar