HAMAS HEYETİ NEBİH BERRİ İLE GÖRÜŞTÜ

Lübnan Meclis Başkanı, Hamas'ın siyasi ofisi başkan yardımcısı ile yaptığı görüşmede, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki suçlarını kınayarak şunu vurguladı: ‘Aksa Tufanı operasyonu işgalcilerin yüzüne büyük ve sert bir tokat indirdi. 

Görüntülenme: 549 Tarih: 29 Ekim 2023 02:21
HAMAS HEYETİ NEBİH BERRİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dün Hamas siyasi ofisi başkan yardımcısı Salih el-Aruri başkanlığındaki bir heyet, Beyrut'ta Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü.

Salih el-Aruri, Nebih Berri'ye işgalcilerin saldırılarına karşı Filistin'i destekleme konusundaki tutumundan dolayı teşekkür etti ve şu ifadelerde bulundu: ‘Aksa Tufanı Operasyonu, Siyonist rejim ordusunun yenilmezlik efsanesini yerle bir etti.

İşgalci rejim, suçlarını ve tarihi başarısızlığını örtbas etmeye çalışıyor. Tüm dünya ülkeleri Siyonistlerin saldırılarına karşı durmalı ve insani yardım konvoylarının Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermek için ciddi adımlar atmalıdır.

Direniş, düşmana karşı mücadelede inisiyatifi elinde bulunduruyor ve hedeflerine ulaşma yolundan asla vazgeçmeyecektir.’

Öte yandan Nebih Berri de şu açıklamalarda bulundu: ‘7 Ekim'de (Aksa Tufanı Operasyonu) yaşananlar işgalcilerin suratına sert bir tokat indirdi. Filistin milletini ve işgalci rejim ordusuna tarihi bir yenilgi yaşatan kahraman direnişi selamlıyoruz.’

Nebih Berri, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki savaş suçlarını kınayarak, tüm ülkeleri ve parlamentoları işgalcilerin suç ve cinayetlerini durdurmak için derhal ve ciddi adımlar atmaya çağırdı.

Bu görüşmeye, Hamas hareketinin siyasi büro üyesi Gazi Muhammed, Hamas'ın yurt dışı ulusal ilişkiler birimi başkanı Ali Baraka, Hamas'ın Lübnan temsilcisi Dr. Ahmed Abdulhadi ve Emel Hareketinde Filistin İlişkileri İşleri Sorumlusu Hacı Muhemmed el-Cevabi de katıldı.

Salih el-Aruri, Lübnan Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmede, Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin Kassam Tugaylarının, işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya, Filistinli mahkûmlara ve tüm Filistin halkına yönelik suç ve saldırılarına tepki olarak 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun sürecini anlattı.

rasthaber

Yorumlar