NEBİH BERRİ'DEN HİZBULLAH'A DESTEK

Lübnan Temsilciler Meclisi Başkanı Berri, "Siyonist İsrail'in saldırı operasyonları durmazsa, Hizbullah'ın her girişimine destek veririz" diye uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 392 Tarih: 29 Ekim 2023 13:36
NEBİH BERRİ'DEN HİZBULLAH'A DESTEK

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Vekili İbrahim Azizi, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın mektubunu, Lübnan Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri'ye teslim ederken "İran halkı, işgalci İsrail'in 75 yıllık zulmine karşılık olarak başlayan Aksa Tufanı operasyonu nedeniyle bir açıdan sevinçliydi; Ama bugün Siyonistlerin savunmasız Gazze halkını katliam etmesi yüzünden yaslı" dedi.

İbrahim Azizi ayrıca "İran İslam Cumhuriyeti, Lübnan Hizbullah, HAMAS ve İslami Cihad Hareketleri ve mücadele alanınınaktif güçlerini var gücü ile destekliyor" diye konuştu.

Lübnna Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri de bu ziyarette yaptığı konuşmasında, katil İsrail rejiminin mazlum Gazze halkına karşı sürdürdüğü barbarca cinayetlerini kınayarak, İran İslam Cumhuriyetinin halen Filistin meselesine yönelik en iyi tavırı sergilediğini vurguladı ve "ABD Büyükelçisi ile ziyaretimizde kendisinden, Siyonist İsrail'in Gazze saldırılarına engel olmalarını istedim. Eğer bu saldırılar durdurulmazsa o zaman biz de, H,zbullah'ın her tür girişimine destek veririz" diye ilave etti.

Fars Haber Ajansı 

Yorumlar