İBRAHİM REİSİ: SİYONİST REJİMİN VE ABD'NİN DİRENİŞİ YOK ETME YETENEĞİ YOK

Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ''Siyonist Rejim Filistin direnişini yok edemez.'' dedi. 

Görüntülenme: 401 Tarih: 29 Ekim 2023 19:51
İBRAHİM REİSİ: SİYONİST REJİMİN VE ABD'NİN DİRENİŞİ YOK ETME YETENEĞİ YOK

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Katar merkezli El Cezire televizyonuna verdiği demeçte gündemi değerlendirdi.

Reisi, Siyonist İsrail'in olası kara saldırısına ilişkin, ''Siyonist Rejim’in Gazze Şeridi'ne karadan girmemesi, rejimin Aksa Tufanı operasonundan sonra uğradığı ikinci hezimettir.’’ dedi.

İşgal rejimi İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçlarına tepki gösteren Reisi, bu rejimin suçlarının tüm insani ve askeri kırmızı çizgileri aştığını ve bu durumun herkesi harekete geçmeye zorlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Reisi sözlerine şöyle devam etti:

''ABD direniş eksenine mesajlar gönderdi. Bunun cevaplarını sahada pratik ve açık şekilde aldı. Washington Siyonist varlığa geniş destek sağlarken bizden hareket etmememizi istiyor ve bu geçersiz bir talep.’’

İbrahim Reisi, Tahran’ın Arap ve İslam ülkeleriyle dünyanın diğer ülkeleriyle birlikte Gazze'de biran önce ateşkes yapılmasını desteklediğini söyledi.

Washington yönetiminin bölgede attığı adımların yanlış olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Reisi, ABD’nin yeni Ortaoğu hedeflerine ulaşmayacağını dile getirdi.

Reisi, Filistin ve bölgedeki direnişin bağımsız bir varlık olduğunu belirterek, ''Onlar İran'dan emir almadan kendileri karar verir. Siyonist Rejim'in ve onun destekçisi ABD'nin direnişi yok etme yeteneği yok.’’ açıklmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Amerika'nın İran'ın yeteneklerini iyi bildiğini de sözlerine ekledi.

mehrnews

Yorumlar