IRKÇI İSRAİL YALAN HABER YAYIYOR

Çocuk katili Siyonist İsrail işlediği suçları perdelemek ve Filistinlileri ‘terörist’ gibi göstermek için yalanlara sarılıyor. Yalan söylemlerin merkezi olan, resmi ya da gayriresmi olarak oluşturulan teşkilatları Doç. Dr. Tunay Kamer canlı yayında anlattı. 

Görüntülenme: 319 Tarih: 25 Ekim 2023 19:49
IRKÇI İSRAİL YALAN HABER YAYIYOR

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunay Kamer, Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın konuğu oldu. Kamer, sosyal medya platformlarında Filistin İsrail savaşı ile ilgili paylaşımlarda Filistin’le ilgili gerçeklerin nasıl gizlediğini ve İsrail’in son dakika yalanlarını nasıl öne çıkardığını anlattı.

‘BİLİNÇLİ OLARAK ENGELLİYOR’

Filistin’in fiilen abluka altında olduğunu söyleyen Kamer “Dijital bir abluka da gerçekleştiriyorlar. Dışarıdan Gazze’ye destek vermek için masumane paylaşım yapmak istiyoruz. Onların sesini dünya duysun istiyoruz. Ama sosyal medya platformları bunu bilinçli şekilde engellemeye çalışıyorlar.” dedi.

GÖRÜNÜRLÜĞÜ AZALTILIYOR

İsrail’de bir kişinin ayağına taş değse her yerde duyulduğunu ifade eden Kamer, aynısının Filistin için söylenemeyeceğini belirtti. Sosyal medyada Filistin’le ilgili paylaşımların görünürlüğünün “shadow ban” ya da algoritmalarla azaltıldığını anlatan Kamer, “Şu an Filistin’le ilgili bir etiket oluşturun, bunun hemen kaldırıldığını hatta hesaplarınızın askıya alındığını göreceksiniz.” diye konuştu. Hesapların ‘çıplaklık gibi bahaneler gösterilerek’ askıya alındığını anlattı.

YALAN HABERLERE BURADA KARAR VERİLİYOR

İsrail’in propaganda araçlarına da değinen Tunay Kamer, ‘Hasbara’yı anlattı:

“İsrail’in ‘hasbara’ denilen bir teşkilatı var. Bunlar her bakanlık bünyesinde oluşturulan resmi ve gayriresmi kuruluşlar. Hangi haberin ne derece yayılacağı, hangi haberin yasaklanacağı, neyin gündeme getirileceği konusunda ciddi çalışmalar yapılıyor. Eskiden 3 ayda bir toplanıp karar veriliyordu. Son dönemde ayda bir hatta daha aza indi. Halkla ilişkiler konusunda karar alınıyor ve dünya yönlendiriliyor.”

aydınlık

Yorumlar