MOŞE YALON'DAN HAMAS İTİRAFI

Gazze'de yaşanan savaşın bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurgulayan Siyonist rejimin eski savaş bakanı, Hamas'ı yok edecek sihirli bir çözümün olmadığını ifade etti. 

Görüntülenme: 436 Tarih: 23 Ekim 2023 19:24
MOŞE YALON'DAN HAMAS İTİRAFI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonlarına karşı çıkan, Siyonist ordunun eski genelkurmay başkanı ve bu rejimin eski savaş bakanı Moşe Yalon yaptığı bir açıklamada şöyle dedi: "Bizim tarafımızdan daha fazla hazine harcamadan mevcut durumun sona ermesi gerekiyor."

Siyonist medyaya göre Moşe Yalon şöyle dedi: "Koruyucu Hat Operasyonu (2014) ile ilgili pişman olduğum bir şey varsa, o da bizim bu operasyona girmiş olmamızdır. Hamas'ı yok etmenin sihirli bir çözümü yok."

Siyonist rejimin eski savaş bakanı, Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin mevcut istihbarat ve güvenlik zafiyetinde işgalci ordu ve kabinenin sorumluluğunun bulunduğunu söyleyerek, "Ordunun da sorumlu olduğu çok açık. Burada operasyonel bir başarısızlık olduğuna şüphe yok ama 10 aydır söylediğimiz bu hükümetin bizi felakete sürüklediği gerçeğini de görmezden gelemeyiz." dedi.

Birkaç gün önce Moşe Yalon, Siyonist rejimin kabinesinin ve başbakanının görevden alınması ve başarısızlığının kabul edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Mevcut kabinenin başbakanı Netanyahu'nun en güçlü muhaliflerinden biri olan ve onu "suçlular kabinesi" olarak nitelendiren Siyonist rejimin eski savaş bakanı, birkaç gün önce 7 Ekim'de başlayan başarılı Aksa Tufanı operasyonunun ardından Netanyahu'nun derhal başbakanlık görevinden alınmasını istemişti.

rasthaber

Yorumlar