EMİR ABDULLAHİYAN FİLİSTİN DİRENİŞ LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile konuşan Filistin direniş liderleri "Direniş Cephesi bölgede yeni stratejik denge kurmuş durumda" vurgusunda bulundu. 

Görüntülenme: 519 Tarih: 23 Ekim 2023 16:27
EMİR ABDULLAHİYAN FİLİSTİN DİRENİŞ LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Dün gece İran Dışişleri Bakanı ve HAMAS ve İslami Cihat Hareketi Liderleri arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin detayları İran tarafından yayınlandı. Bu görüşmelerde İran Dışişleri Bakanı, Filistin İslami direnişinin liderlerine, İran İslam Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda Filistin halkına hukuki ve siyasi destek vermesi ve savaşı kınanmasına yönelik son diplomatik eylem ve hareketleri hakkında bilgi verdi. Siyonist rejimin suçları ve Gazze'de sivillerin öldürülmesinin durdurulması ihtiyacı doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti. 
Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin mazlum Filistin halkına desteğini yenileyerek, Refah kapısının açılması için çabaladığını, Siyonist rejimin Filistinli vatandaşları, kadınları ve çocukları öldürme cinayetlerinin derhal durdurulması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Gazze halkına insani yardım göndermeye devam etmek ve Gazze sakinlerinin zorunlu göçüyle mücadele etmek için de ayrı diplomatik çabalar gösterdiğini belirtti. 
Haniyye: Direniş Cephesi bölgede yeni bir stratejik denge kurdu
Bu sohbette HAMAS lideri İsmail Haniyye, gerçekleri aydınlatmak amacıyla dinamik İslam diplomasisi olarak adlandırdığı İran İslam Cumhuriyeti'nin tutumunu övdü ve Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, devam eden suç ve cinayetlerin gölgesinde Gazze'de yaşanan son dramı ve Siyonist rejim tarafından sivillerin öldürülmesi sürecini anlattı. 
ABD'nin Siyonist rejime verdiği amansız desteği, neo-Nazi rejimin suçlarının devam etmesinin temel nedenlerinden biri olarak değerlendiren İsmail Haniyye, şunları söyledi: "Siyonistlerin Gazze'deki savunmasız halk ve vatandaşlara yönelik vahşi ve kör saldırıları, bunun göstergesidir. Bu rejimin Filistin halkının işgale karşı verdiği cesur mücadeleyle başa çıkamaması, indirdiği büyük stratejik darbenin ardından Siyonistlerin acziyeti ortadadır." 
Hamas'ın siyasi dairesi başkanı, ilaç ve yakıt eksikliğini ve hastanelerin elektrik jeneratörlerinin arızalanmasını Gazze'de büyük bir insani felaketin başlangıcı olarak değerlendirdi. Ona göre Direniş Cephesi, Aksa Tufanı operasyonunun başlamasıyla bölgede yeni bir stratejik denge kurmayı başardı.
En-Nahle: İran'ın Filistin yanındaki uluslararası dayanışmadaki rolü önemli
Bu görüşmede Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti'ne Filistin milletine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: "Siyonist rejim tarafından kadın, çocuk ve yaşlıların öldürülmesine ve konutların yıkılmasına rağmen bu rejimin sivil hedeflere yönelik saldırılarına karşın, direnişin sahadaki durumu ve morali çok iyi durumdadır ve Siyonist rejimin kitlesel saldırganlığına güçle karşı koymaya devam edecektir, düşman direniş iradesini hiçbir şekilde kıramaz."
Ziyad en-Nahle sözlerine şunları da ekledi: " Filistin'le uluslararası dayanışma önemli bir konu, bu dayanışma her geçen gün artıyor, İran'ın bu konudaki rolü önemli."

tesnim

Yorumlar