KORSAN İSRAİL KARA HAREKATIYLA SİYONİST ESİRLERİ YOK ETTİRMEK İSTİYOR

Güvenilir kaynaklar, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatından güttüğü asıl amacın Siyonist esirleri yok ettirmek olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 481 Tarih: 22 Ekim 2023 23:08
KORSAN İSRAİL KARA HAREKATIYLA SİYONİST ESİRLERİ YOK ETTİRMEK İSTİYOR

İşgal altındaki kimi bilgi sahibi kaynaklar İsrailli makamların, kara harekatı ile bile HAMAS'ı yok edemeyeceklerini bile bile sırf Filistinli direniş grupları elindeki esir kozunu yok etmek için esirleri öldürtmeye çalıştıklarını ve bunu gizli tutmaya çalıştıklarını da belirtti. 

Batı medyası ve İsrailli kaynakların belirttiğine göre, HAMAS son operasynunda 200 ila 250 Siyonist'i esir tuttu. Bunların arasında üst düzey İsrail askeri subayı da var. Mevcutta ise esirler meselesi işgalciler arasında önemli bir mesele haline geldi, bu aşamada esirler konusu İsrailli makamlara da büyük bir yük haline geldi. 2006 yılında ise İsrail askeri Gilad Shalit, HAMAS tarafından esir alındı.İsrailliler 5 yıl bu esirin serbestliği için çalıştı birçok istihbari operasyon yaptı, Gazze'yi bombaladı ve bu şeride karadan girdi ancak başarısız kalınca 2011 yılında bu serbest bırakılışa karşı 2027 Filistinli mahpusu serbest bırakmak zorunda kaldı.  Ancak bu sefer mesele İsrailliler için daha karmaşık. Şimdi HAMAS'ın elindeki 250 esir karşısında Siyonistler neyle karşı karşıya kalacaklarını kestiremiyor.  

Son iki haftada da birçok İsrailli esirin ailesi, işgalci devlet kurum ve kuruluşları ve idareleri önünde siyasileri protesto ederek esirlerin takası konusunun gerçekleştirilmesini istemiştir. Buna esasen, bilgi sahibi kaynaklar Gazze'ye yönelik kara operasyonunun büyük masraflara yol açacağını, muhtemel senaryonda İsrail'in direkt esirlerin bulunduğu noktalara intihar mahiyeti taşıyan saldırılar gerçekleştireceğini böylece bu yükten de kurtulmak isteneceğini belirtmektedirler. Buna rağmen esirlerin öldürtülmesinin ve öldürülmesinin de işgal altındaki topraklarda Siyonist hakimlere büyük baskılara yol açabileceği belirtilmelidir. 

tesnim

Yorumlar