HAMAS SİYONİST ORDUYA AİT HASSAS BİLGİLERİ ELE GEÇİRDİ

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, 7 Ekim saldırısını gerçekleştiren Hamas savaşçılarının işgal ordusunun gizli üsleri hakkında hassas bilgilere sahip olduklarını itiraf etti. 

Görüntülenme: 446 Tarih: 22 Ekim 2023 08:08
HAMAS SİYONİST ORDUYA AİT HASSAS BİLGİLERİ ELE GEÇİRDİ

Gazete, “7 Ekim sürprizine yol açan anlaşılması imkansız başarısızlık zinciri” başlığıyla dün (20 Ekim Cuma) yayınladığı haberde, 8200 Birliği’ne (Ulusal Uyarı Birliği) ait üssün etkisiz hale getirildiğini ve şifreli konuşmaların İsrail tarafından dinlenmesinin engellendiğini yazdı.
 

Söz konusu üssün sahip olduğu imkânlara rağmen Hamas’ın Gazze Şeridi sınırından yakın bölgelere ve Yahudi yerleşkelerine geniş kapsamlı ve sürpriz bir saldırı planını fark edemediği belirtilen haberde, Hamas askerlerinin gizli üsse girip askerleri öldürdükleri, çok önemli istihbarat cihazlarını ve bilgilerini ele geçirdikleri kaydedildi.
 

İşgal ordusu Güney Bölgesi Komutanlığı’nda görevli eski bir subayın görüşlerinin aktarıldığı haberde, subayın “Asker esir almak için duvarın üzerinden veya altından sızma girişimlerine yönelik senaryolar vardı fakat bu saldırıya benzer bir şeyin kesinlikle kimsenin aklına gelmediğini söyleyebilirim” dediği bildirildi.
 

Gazete, Hamas savaşçılarının bölgede bulunan diğer üsler arasında istihbarat ve dinleme faaliyetlerinin yürütüldüğü üssün yerini kolayca tespit ettiklerini ve çalılıkları geçerek üssün doğrudan kapısına ulaştıklarını, hiç kimsenin nöbet tutmadığı kapıyı patlayıcıyla açarak askerlerin üzerine yoğun bir şekilde ateş açmaya başladıklarını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar