HAMAS'TAN SİVİL ESİRLER KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün akşam (20 Ekim Cuma) ABD vatandaşı bir kadın ve annesinin Katar, Mısır ve diğer kardeş ülkelerin arabuluculukları üzerine ve Katar’la işbirliğiyle serbest bırakıldığını açıkladı. 

Görüntülenme: 382 Tarih: 22 Ekim 2023 19:58
HAMAS'TAN SİVİL ESİRLER KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Hareketin kararı doğrultusunda uygun güvenlik koşullarının oluşması halinde arabulucularla birlikte siviller dosyasını kapatmaya çalışıyoruz” dedi.
 

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde de daha önce yaptığı açıklamada, anne ve kız iki Amerikalının Katar’ın talebi doğrultusunda insani gerekçelerle serbest bırakıldığını söyledi.
 

Ebu Ubeyde, Telegram hesabında yaptığı açıklamada, Amerikalıların Biden’ın ve faşist yönetiminin iddialarının asılsız olduğunu Amerikan halkına ispat etmek için serbest bırakıldığını ifade etti.
 

El-Kassam Tugayları sözcüsü, daha önce yaptığı açıklamada da Gazze Şeridi’nde 200 ila 250 arasında esir bulunduğunu ve söz konusu esirlerin 200’ünün El-Kassam Tugayları’nın elinde bulunduğunu bildirmişti.
 

Esirler arasında başka ülkelerin vatandaşlarının da bulunduğunu ve kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığını söyleyen Ebu Ubeyde, savaşa iştirak etmedikleri tespit edilenlerin Gazze’de misafir olduklarını ve uygun güvenlik koşulları sağlandığında serbest bırakılacaklarını belirtti.
 

Ebu Ubeyde, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ayrıca esirlerden 22’sinin işgal ordusunun saldırılarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar