NASIR KENANİ: SİYONİST REJİM TERÖRİST OLARAK TANINMALIDIR

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Siyonist rejimin Gazze halkına yönelik tehdit ve cinayetlerine dönük olarak şunları yazdı: Artık Siyonist rejimin uluslararası arenada "terörist kimlik" ile tanınması, Siyonist savaş suçlularının yargılanması ve hüküm giymesi dünyadaki tüm özgür insanların talebidir 

Görüntülenme: 368 Tarih: 22 Ekim 2023 06:51
NASIR KENANİ: SİYONİST REJİM TERÖRİST OLARAK TANINMALIDIR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist rejimin mazlum Filistin halkına karşı işlediği devam eden cinayetlere ve Gazze'deki hastane merkezlerine yönelik tehditlerine dönük olarak X sosyal medya hesabında şunları yazdı: Gazze'deki el-Mamedani Hastanesi, bazı camiler, okullar ve Rum Ortodoks Kilisesi'ne düzenlenen feci saldırının ardından Siyonist rejim, Gazze'deki diğer hastanelere de saldırı tehdidinde bulundu!

Kenani mesajının devamında şöyle yazdı: Bu korkunç suçlar, Siyonist rejimin cinnet sınırını aştığı anlamına geliyor ve bu, geçmişte olduğu gibi şimdi de Siyonist rejimin kayıtsız şartsız yanında yer alan ve aynı zamanda her gün başkalarına insan haklarını öğreten hükümetler için büyük ve utanç verici bir ahlaki skandaldır.

Kenani ayrıca şunları yazdı: İşgal, tecavüz, savaş, suç, terör, soykırım, çocuk katliamı, camilere, kiliselere, hastanelere, ambulans ve kurtarma araçlarına, okullara, evlere ve yerleşim yerlerine, mülteci kamplarına, gazetecilere vb. saldırılar… Bu suçların hepsi bugün günümüz dünyasında 75 yıldır aralıksız cinayet işleyen "İsrail" adı verilen sahte bir rejimin ve terörist kimliğinde gerçekleşiyor!

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü şunları vurguladı: ve bugünlerde Gazze'de yukarıda sayılan suçların tümü, dünyanın şaşkına dönen gözleri önünde eş zamanlı olarak ve her gün işleniyor.

Kenani ayrıca şunları yazdı: Artık Siyonist rejimin uluslararası arenada "terörist kimliği" ile beyan edilmesi ve tanınması ve Siyonist savaş suçlularının yargılanması ve hüküm giymesi dünyadaki tüm özgür, adil ve adalet takipçisi insanların talebidir.

tesnim

Yorumlar