KATİL İSRAİL ASKERLERİ GÜNEY LÜBNAN'DA BİR GAZETECİYİ ŞEHİT ETTİ

Bugün (20 Ekim Cuma) sabahın erken saatlerinde Lübnan'ın güneyinde sınıra yakın bölgede İsrail işgal güçlerinin, hadiseleri yerinde takip etmeye çalışan bir basın ekibini hedef alan saldırı düzenlemesi üzerine bir basın mensubu şehit edilirken bir basın mensubu da yaralandı.  

Görüntülenme: 315 Tarih: 20 Ekim 2023 19:31
KATİL İSRAİL ASKERLERİ GÜNEY LÜBNAN'DA BİR GAZETECİYİ ŞEHİT ETTİ

Lübnan ordusunun yaptığı açıklamaya göre İsrail işgal ordusu tarafından kontrol edilen, sınıra yakın El-Abbad Mevzisi'nden 7 kişilik bir basın ekibine otomatik silahlarla ateş edilmesi üzerine ekipte bulunan basın mensuplarından biri hayatını kaybederken biri de yaralandı. 

Güney Lübnan'da görev yapan ve kısa adı UNIFIL olan BM Lübnan barış gücünün yaptığı açıklamaya göre dün akşam da bölgede meydana gelen karşılıklı bir silahlı çatışma esnasında sivil bir grubun saldırıya hedef olması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. 

UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, sınıra yakın bölgede sivillerden 7 kişinin karşılıklı silahlı çatışma arasında kalması üzerine Lübnan ordusunun UNIFIL görevlilerinden yardım talep ettiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar