TÜMGENERAL MUHAMMED BAKIRİ GAZZE İÇİN TELEFON TRAFİĞİ YÜRÜTTÜ

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Türkiye Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’nin Siyonist rejime büyük silah yardımının durumu daha da kötü hale getirebileceğini belirtti. 

Görüntülenme: 357 Tarih: 20 Ekim 2023 10:49
TÜMGENERAL MUHAMMED BAKIRİ GAZZE İÇİN TELEFON TRAFİĞİ YÜRÜTTÜ

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile Türkiye Milli  Savuma Bakanı Yaşar Güler arasında telefon görüşmesi yapıldı.

Görüşmede, başta bölgede yaşanan son gelişmeler olmak üzere, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.

Tümgeneral Bakıri telefon görüşmesinde, Gazze’deki son duruma değinerek, Siyonist rejimin Gazze'deki sivillere yönelik acımasız saldırılarının devam etmesini önlemek ve onlara gıda ve tıbbi ilaç da dahil olmak üzere insani yardım sağlamak için ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

ABD’nin Siyonist rejime ağır silah ve mühimmat tedariki da dahil olmak üzere verdiği büyük askeri yardımın Amerikan hükümetinin Siyonist rejimin suçlarına ortaklık yaptığı anlamına gelidğini belirten Tümgeneral Bakıri, bunun Gazze'deki durumu kötü hale getireceği uyarısında bulundu.

Tümgeneral Bakıri ayrıca, Ankara hükümetinden Siyonistlerin Filistindeki suçlarına devam etmesini önlemek ve Gazze halkına destek olmak için tüm araçlarını kullanmasını istedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara hükümetinin gerilimi azaltmak ve çatışmaları durdurmak için yaptığı çalışmaları anlatırken, ülkesinin bu yöndeki çabalarına devam edeceğini vurguladı.

Tümgeneral Bakıri Rus ve Katar Savunma Bakanları İle Gazze’yi Görüştü

Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri ayrıca, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile telefonda Filistin'deki gelişmeleri görüştü.

Görüşmede, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ve uluslararası toplumun Gazze halkına yardım için derhal harekete geçmesi konuları ele alındı.

Tümgeneral Muhammed Bakıri, bağımsız devletlerin Siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarına tepki göstermeleri gerektiğini vurguladı.

tesnim

Yorumlar