EL EZHER ÜNİVERSİTESİ'NDEN İSLAM ÜLKELERİNE GEÇ KALMIŞ ÇAĞRI

Mısır El-Ezher Üniversitesi, dün (18 Ekim Çarşamba) yaptığı açıklamada, tüm İslam ümmetini elindeki silah ve mühimmatla Filistin halkını desteklemeye ve Batı’ya itimat etmeyi bırakmaya davet etti. 

Görüntülenme: 468 Tarih: 19 Ekim 2023 19:42
EL EZHER ÜNİVERSİTESİ'NDEN İSLAM ÜLKELERİNE GEÇ KALMIŞ ÇAĞRI

El-Ezher’in açıklaması işgal ordusunun önceki akşam Gazze’deki El-Ma’nedani Hastanesi’ni bombalayarak gerçekleştirdiği, yüzlerce kişinin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açan katliamın ardından geldi.
 

Bildiride, “Araplar ve İslam ümmeti ABD ve Avrupa’ya itimadını gözden geçirmeli” ifadesine yer verildi.
 

İslam ümmetinin Allah’ın kendisine bahşettiği gücü, parayı, kaynakları, silah ve mühimmatı değerlendirmesi, vicdanını ve duygularını kaybetmiş bir düşmanla karşı karşıya olan Filistin’in ve mazlum halkının arkasında durması gerektiği kaydedilen bildiride, Filistinlilerin de sahip olduğu tüm askeri güce rağmen Batı’nın güçsüz ve korkak olduğuna inanmaları gerektiği ifade edildi.
 

Filistinlileri işgal güçlerinin vahşi ve barbar saldırıları karşısında direnmeye davet eden El-Ezher, Filistinlilerden “orman canavarları” karşısında kendilerini zayıf hissetme tuzağına düşmemelerini istedi.
 

İşgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 3478 kişi şehit oldu ve 12 binden fazla kişi de yaralandı.
 

İşgal güçlerinin önceki gün akşam saatlerinde Gazze’deki El-Ma’medani Hastanesi’ne düzenlediği hava saldırısında 500’e yakın kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi de yaralandı.
 

Katliama çok sayıda ülke tepki gösterirken dünyanın birçok yerinde işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları protesto için gösteriler yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar