ABD VE FRANSA 27 UYDU İLE GASIP İSRAİL'E İSTİHBARAT DESTEĞİ VERİYOR

Gazze'deki Filistin İslami direniş savaşçıları bu ayın 7 Ekim'inden itibaren büyük Aksa Tufanı operasyonunu başlatıyor ve çeşitli saldırılarla işgal altındaki bölgelere girmeyi ve bu kasabaların bazı hassas ve kilit merkezlerini Siyonistlerin işgalinden kurtarmayı ve İsrail ordusuna temel darbeler indirmeyi başardılar. 

Görüntülenme: 276 Tarih: 19 Ekim 2023 19:25
ABD VE FRANSA 27 UYDU İLE GASIP İSRAİL'E İSTİHBARAT DESTEĞİ VERİYOR

Siyonist rejimin üst düzey yetkililerinin itirafına göre; bu operasyon bir yandan sıkı bilgi koruması ve sürpriz ilkesine uygun olarak başladı ve bir yandan da bir araya gelerek kara, hava ve denizin kullanılmasıyla Siyonist mevzilere saldırılması nedeniyle bu rejime ölümcül bir darbe indirmiştir.
Savaşın ikinci günü olan 8 Ekim'den itibaren darbenin ciddiyetini anlayan Siyonist rejim, direniş savaşçılarının operasyonlarına karşı önlem aldı. Bu önlemlere rağmen İslami direniş 1200'den fazla Siyonist'i öldürmeyi ve binlercesini yaralamayı başardı.
Şimdi, operasyonun başlamasından 10 gün sonra Tesnim haber ajansı, İran'daki uydu veri uzmanlarının yardımıyla Mescid-i Aksa fırtınası operasyonunun başlamasından bir gün sonra Batılıların uyduları kullanarak bu rejimin yardımına koştuğunu gösteren bilgilere ulaştı.

Bu bilgi, Fransızların 5 ticari uyduyla Gazze Şeridi'ne odaklandığını gösteriyor ve bu uyduların gelişmiş sensörlerini kullanarak tüm Gazze Şeridi ve çevresini günde ortalama 1 ila 2 kez görüntüleyip izliyorlar. Bu uyduların uzaysal çözünürlüğü 30 cm ile 1,5 metre arasında olup, arazi değişimlerini ve hareketlerini izlemek için oldukça iyi yeteneklerdir.
Öte yandan Amerika, 8 Ekim'den itibaren 3 büyük uydu ve 19 küçük ticari uydudan (toplam 22 uydu) oluşan büyük uydu sistemi de dahil olmak üzere çok sayıda ticari uyduyla sahaya girdi ve ortalama olarak günde en az bir kez tüm Gazze Şeridi ve çevresini fotoğraflıyorlar.
Siyonist rejimin uzaysal çözünürlüğü 30 cm olan ticari uydusu ve hatta casus uydusu olmasına rağmen, ancak gelişmelerin hızı nedeniyle Gazze Şeridi ve çevresini izlemek ve İslami direniş pozisyonlarını tespit etmek için Amerikan ve Avrupa ticari uydu görüntülerine ihtiyaç duyuldu. Rejimin Gazze'nin farklı bölgelerini gözetleyip mazlum Gazze halkını öldürebilmesi veya direnişçileri hedef alabilmesi için bu ihtiyacın Fransa ve Amerika tarafından karşılandığı belirtiliyor.
İsrail ordusu bu uyduları kullanarak hava ve topçu saldırılarıyla Gazze'de binlerce masum ve sivil insanı şehit etmiştir.
Bu bilgi, ticari uyduların Gazze Şeridi ve çevresini görüntülemede olağandışı durumunun araştırılmasına dayanarak elde edildi ve elbette, bu uyduların yanı sıra Batılı askeri casus uydulardan ve bunların işleme merkezlerinden gelen verilerin kullanımı da Batı'nın Siyonist rejime yaptığı yardım listesine eklenmelidir.
Söylendiği gibi Fransız ve Amerikan ticari uydularının durumlarından elde edilen bilgiler, Aksa Tufanı operasyonunun ikinci günü olan Mehr ayının 16'sından itibaren bu uyduların Gazze Şeridi ve çevresine odaklandığını gösteriyor. İlk günden dokuz gün sonra ya da operasyonun başlamasına günler kala bu, Amerikan ve Fransız istihbarat servislerinin de ağır bir sürprizle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.
Birçok dünya medyası ve askeri uzmana göre, tüm bu yardım ve harcamalara rağmen Siyonist rejim, ilk darbenin şiddeti nedeniyle direniş savaşçılarına karşı başarı elde edemedi.

tesnim

Yorumlar