İSMAİL HENİYYE: DİRENİŞ DEVAM EDECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, “Düşman şayet katliamlarının direnişi durduracağını sanıyorsa yanılıyor” diyerek, direnişin devam edeceğini ve ancak işgalin son bulmasıyla duracağını bildirdi.  

Görüntülenme: 264 Tarih: 19 Ekim 2023 08:50
İSMAİL HENİYYE: DİRENİŞ DEVAM EDECEK

Heniyye, dün akşam (17 Ekim Salı) işgal ordusunun El-Ma’medani Hastanesi’ni bombalayarak gerçekleştirdiği katliamın ardından yaptığı açıklamada, El-Ma’medani Hastanesi Katliamı’nı gerçekleştirenlerin daha önce de Sabra ve Şatilla Katliamı’nı ve Bahru’l-Bakar İlkokulu Katliamı’nı gerçekleştirdiklerini, Mısırlı esir askerleri öldürdüklerini ve yeryüzündeki tüm insani değerleri çiğnediklerini söyledi.
 

Katliamdan aynı yerde hastane, cami ve okul bombalayan işgal ordusunun sorumlu olduğunu belirten Heniyye, işgal rejimine sınırsız destek veren ABD’nin de katliama ortak olduğunu kaydetti.
 

Şehit ailelerine desteğini ifade eden Heniyye, “Kanınız hepimizin kanıdır. Tüm Filistin halkının kanıdır. Kanınız İslam ümmetinin, halklarının ve dünyadaki vicdan sahibi özgür insanların kanıdır” dedi.
 

Şehitlerin kanlarının özgürlüğe giden yolu aydınlatacağını ve düşmanlar için de yakıcı bir ateş olacağını belirten Heniyye, Filistinlilerden sokaklara ve meydanlara çıkarak işgal güçleriyle ve Yahudi yerleşimcilerle çatışmalarını istedi.
 

Hamas lideri, Arap halklarını ve Müslümanları da katliamı kınamaya ve saldırıların durması için protesto gösterileri düzenlemeye davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar