SİYONİST ORDU EKMEK FIRINLARINI BOMBALIYOR

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi Başkanı Selame Maruf, işgal ordusunun kasıtlı olarak ekmek fırınlarını bombaladığını ve fırınların önünde ekmek kuyruğuna giren insanlardan yüzlercesinin şehit olduğunu veya yaralandığını açıklayarak, böyle bir cinayeti ancak işgal güçlerinin işleyebileceğini ifade etti. 

Görüntülenme: 268 Tarih: 19 Ekim 2023 10:21
SİYONİST ORDU EKMEK FIRINLARINI BOMBALIYOR

Maruf, bugün (19 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Fırınların çevresinin ısrarla vurulması mümkün olduğunca çok can kaybı yaşanması amacıyla yapılıyor” dedi.
 

Fırınların hedef alınarak ayrıca halkın yaşam koşullarının daha da ağırlaşmasının hedeflendiğine dikkat çeken Maruf, Gazze Şeridi’nde ekmek bulmanın tehlikeli bir yolculuk haline geldiğini dile getirdi.
 

Gazze Şeridi’nin güneyinde ve kuzeyinde en az beş fırının işgal ordusu tarafından vurulduğunu açıklayan Maruf, işgal güçlerinin işlediği bu cinayetin işgalciler için kırmızı çizgi olmadığını gösterdiğini söyledi.
 

Maruf, işgal ordusunun hava saldırılarında kadınları ve çocukları, ekmek fırınları önünde bekleyen insanları ve El-Ma’medani Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda olduğu gibi hastanelere sığınanları dahi hedef aldığını belirtti.
 

İşgal ordusunun ekmek fırınlarına düzenlediği saldırıların uluslararası toplum tarafından kınanması gerektiğini bildiren Maruf, bedelini kadınların ve çocukların ödediği saldırıların durdurulması için de acil müdahale çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar